Tässä kysymyksia, joista voi olla sinulle apua. Mikäli kysymystäsi ei löytynyt, tai tarvitset lisää vastauksia niin ota yhteyttä lomakkeella, Facebookissa, spostilla tai chatissa – me vastaamme! Voit toki myös soittaa. Vastaamme puheluusi parhaamme mukaan.

Onko naisten retkeilykurssi vain naisille? Entäpä muut kurssit ja vaellukset?

Ulkoilma Akatemian kurssit, retket ja vaellukset ovat avoimia miehille ja naisille, jollei asiasta ole erikseen mainittu. Meidän asiakkaista noin 70 % on naisia. Otamme kaikki osallistujat huomioon tasavertaisina ja haluamme että jokainen saa riittävästi opastusta.

Olemme julkaisseet erikseen naisten retkeilykurssin, joka on tarkoitettu vain naisille. Tällä kurssilla perehdymme retkeilyn rutiineihin pienessä ryhmässä. Kouluttajana toimii luonto-ohjaaja Anne Roininen.

Julkaisemme myöhemmin miehille oman retkeilykurssin.

Millaisia erityisruokavalioita voitte ottaa huomioon?

Retkeilykursseilla käytämme pääsääntöisesti Summit to Eat -retkiruokia. Ruokavaihtoehdoissa on kasvis, kana, kala sekä nauta. Meiltä löytyy myös laktoositon sekä gluteeniton vaihtoehto.

Pyrimme tarvittaessa huomioimaan myös muut erityisruokavaliot, kuten veeganinen ruokavalio. Poikkeustapauksissa voimme hyvittää ruokien osuuden kurssimaksusta (mikäli emme löydä ratkaisua valmiista retkiruokavaihtoehdoista).

Eazybreakilla maksaminen?

Eazybreakilla maksaminen käy sellaisilla retkillä ja vaelluksilla, joissa on Eazybreak -logo. Ole etukäteen yhteydessä sähköpostilla tai chatissa, kerro Eazybreakilla maksettava summa ja saat alennuskoodin mahdolliselle loppusummalle. Voit maksaa myös koko retken/vaelluksen Eazybreakilla, jolloin sinun ei tarvitse olla etukäteen yhteydessä.

Maksu sovelluksessa: valitse sovelluksesta toimipaikaksi Ulkoilma Akatemia (toimipaikkakoodin “X348”), vahvistaa setelin arvon ja valitsee “Maksa”.

Maksu tekstiviestillä: lähetä Ulkoilma Akatemian toimipaikkakoodin “X348” ja setelin arvon tekstiviestinä numeroon 18171 (esim. X348 50.00).

Huom! Emme palauta Eazybreakilla maksettua maksua mikäli osallistuja haluaa perua osallistumisen. Voimme kohdentaa maksun toiseen palveluun (samalle henkilölle). Mikäli palvelu perutaan meistä johtuvista syistä niin palautamme maksun.

Edenredillä maksaminen?

Edenredillä maksaminen käy sellaisilla retkillä ja vaelluksilla, joissa on Edenred -logo. Ole etukäteen yhteydessä sähköpostilla tai chatissa, kerro Edenredillä maksettava summa ja saat alennuskoodin mahdolliselle loppusummalle. Voit maksaa myös koko retken/vaelluksen Edenredillä. Edenredillä voit maksaa seuraavasti: avaa MyEdenred-sovellus ja valitse ”Luo mobiilimaksu” virike-edun kohdalta, etsi sovelluksesta palveluntarjoaja “Ulkoilma Akatemia”, syötä palvelun summa ja paina vahvista maksu.

Voit maksaa myös Virike-seteleillä tai Edenred-maksukortilla.

Huom! Emme palauta Edenredillä maksettua maksua mikäli osallistuja haluaa perua osallistumisen. Voimme kohdentaa maksun toiseen palveluun (samalle henkilölle). Mikäli palvelu perutaan meistä johtuvista syistä niin palautamme maksun.

ePassilla maksaminen?

ePassi -mobiilimaksulla maksaminen käy sellaisilla retkillä ja vaelluksilla, joissa on ePassi -logo. Ole etukäteen yhteydessä sähköpostilla tai chatissa, kerro ePassilla maksettava summa ja saat alennuskoodin mahdolliselle loppusummalle. Voit maksaa myös koko retken/vaelluksen ePassilla, jolloin sinun ei tarvitse olla etukäteen yhteydessä. Valmiit vaihtoehdot löydät ePassi sovelluksesta.

ePassi – palvelutunnukseme on 54706.

Huom! Emme palauta ePassilla maksettua maksua mikäli osallistuja haluaa perua osallistumisen. Voimme kohdentaa maksun toiseen palveluun (samalle henkilölle). Mikäli palvelu perutaan meistä johtuvista syistä niin palautamme maksun.

Smartumilla maksaminen?

Smartum-seteleillä, Smartum-verkkomaksulla sekä Smartum-mobiilimaksulla maksaminen käy sellaisilla retkillä ja vaelluksilla, joissa on Smartum -logo. Ole etukäteen yhteydessä sähköpostilla tai chatissa, kerro Smartumilla maksettava summa ja saat alennuskoodin mahdolliselle loppusummalle.

Smartum -verkkomaksu https://oma.smartum.fi/fi/venues/25602

Huom! Emme palauta Smartumilla maksettua maksua mikäli osallistuja haluaa perua osallistumisen. Voimme kohdentaa maksun toiseen palveluun (samalle henkilölle). Mikäli palvelu perutaan meistä johtuvista syistä niin palautamme maksun.

Retkeilyvarusteet kurssille tai retkelle?

Kaikkiin kursseihin, retkiin tai vaelluksiin sisältyy tarvittavat retkeilyvarusteet. Kysymme etukäteen mitä varusteita osallistuja tarvitsee lainaksi, ja mitä hänellä on itsellään. Lainattavista varusteista ei tule erillisiä kuluja osallistujalle. Lähetämme etukäteen myös ns. pakkauslistan osallistujalle.

Ikonien ja värien selitykset

Mitä tarkoittaa 100% tyytyväisyystakuu?

Myönnämme kaikille kursseille 100 % tyytyväisyystakuun. Kurssimme ovat erittäin laadukkaita, joten me takaamme että sisältö vastaa odotuksia. Mikäli kuitenkin sisältö ei vastaa odotuksia, me maksamme koko kurssimaksun takaisin. Asiakkaan tulee kurssin päätyttyä 24 tunnin sisällä tehdä meille ilmoitus tyytymättömyydestään kurssin sisältöön. Olemme yhteydessä ilmoituksen jälkeen.

Voiko koiran ottaa mukaan kurssille?

Ulkoilma Akatemian operoimille kursseille ja retkille voi ottaa koiran mukaan. Koira täytyy olla kytkettynä kansallispuiston sääntöjen mukaisesti. Osallistuja vastaa koiran mukana olemisesta sekä mahdollisista vahingoista. Osallistuja huolehtii ettei koira häiritse päivän etenemistä.

Kenelle Ulkoilma Akatemian kurssit sopivat?

Retkeilyharrastuksesta kiinnostuneille henkilöille, joilla ei ole kokemusta retkeilystä tai retkeilyvarusteista.

Osa kursseista ja retkistä on suunnattu jo retkeilyharrastuksen aloittaneille. Kurssin tiedoissa kerrotaan tarkemmin kurssin sisällöstä sekä vaativuudesta. Kysy tarvittaessa!

Samalla voi tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin. Kurssit sopivat myös jo retkeilyharrastuksen aloittaneille, joilla on halu syventää tietämystään retkeilystä sekä varusteista.

Ikäraja 18-vuotta (alle 18-vuotias voi osallistua vain vanhemman seurassa). Terveydentila normaali. Kurssilla ei harrasteta raskasta fyysistä liikuntaa.

Kenelle Ulkoilma Akatemian vaellukset sopivat?

Retkeilyharrastuksen jo aloittaneille henkilöille, joilla ei ole paljoa kokemusta usean päivän vaelluksista tai haluavat vaeltaa ryhmässä oppaan johdolla. Samalla voi tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin.

Vaelluksien sisältö vaihtelee, joten tarkemmat tiedot löydät vaelluksen kohdalta.

Missä Ulkoilma Akatemian kurssit pidetään?

Ulkoilma Akatemian kurssit pyritään järjestämään maksimissaan 250 km päässä kaupunkikeskuksista. Pyrimme valitsemaan kurssien toteutuspaikat siten, että ajomatka paikalle on maksimissaan 100 – 150 km suurimmista kaupungeista. Kurssit järjestetään siistissä luonnonläheisessä ympäristössä, jossa on riittävät palvelut onnistuneeseen viikonloppuun.

Iltakurssit järjestetään lähempänä kaupunkikeskustoja.

Mitä Ulkoilma Akatemian kurssimaksuun sisältyy?

Ulkoilma Akatemian kurssimaksu sisältää kurssin aikana tarjottavat ruoat, koulutuksen, partnereiden tarjoamat edut (edut vaihtelevat) sekä verkkopalvelun kautta tarjottavaa tukea harrastuksen aloittamiseksi.

Osallistujilla tulee olla voimassa oleva tapaturmavakuutus tai matkavakuutus.

Majoitus sekä koulutuksen ulkopuolella tapahtuvat ruokailut hinnoitellaan erikseen.

Mitä Ulkoilma Akatemian kurssille tulee ottaa mukaan?

Osallistujan tulisi ottaa mukaan kelvolliset kengät sekä säänkestävät ja lämpimät vaatteet, joilla pärjää koko päivän ulkona. Henkilökohtaiset hygieniatuotteet sekä lääkkeet. Runsaasti reipasta mieltä ja intoa!

Mitkä ovat Partnereiden roolit Ulkoilma Akatemian kursseilla?

Ulkoilma Akatemia on valikoinut partnereiksi markkinoiden parhaat ulkoilubrändit sekä muut alan vaikuttajat. Brändien edustajat eivät ole mukana kurssilla. Kerromme rehellisesti ja avoimesti varusteista. Partnereiden tuotteet ovat sellaisia, joihin me luotamme ja haluamme esitellä ne esimerkkeinä siitä, minkälaisia hyvät retkeilyvarusteet ovat.

Ovatko Ulkoilma Akatemian Partnerit maksettuja mainoksia?

Partnerit mahdollistavat kursseille aina uusimmat varusteet sekä kouluttajille ajantasaisen tiedon tuotteista. Partnerit eivät vaikuta kurssin sisältöön.

Milloin Ulkoilma Akatemian kurssi maksetaan?

Kurssin varausmaksu maksetaan viimeistään 30 päivää ennen kurssia tai jos alle 30 päivää kurssin alkuun, koko maksu suoritetaan heti. Loput kurssin hinnasta maksetaan viimeistään 30 vrk ennen kurssin alkua. Varausmaksua ei palauteta ilman lääkärintodistusta. Lue tarkemmin maksamisesta ja peruutusehdoista.

Olen sairastunut, enkä pääse osallistumaan kurssille – kuinka toimin?

Ilmoita välittömästi sairastumisesta spostilla akatemia@ulkoilma.fi tai soita 0504412125. Mikäli olet maksanut jo varausmaksun ja kurssin alkuun on alle 30 vuorokautta, niin toimita meille kopio lääkärintodistuksesta. Ilman lääkärintodistusta käytämme varausmaksun meille aiheutuviin kuluihin.

Mikäli varausmaksu on maksettu ja kurssin alkuun on yli 30 vuorokautta, niin pelkkä ilmoitus riittää. Maksamme varausmaksun takaisin.

Mikäli varausmaksu on maksamatta ja kurssin alkuun on yli 30 vuorokautta, niin pelkkä ilmoitus riittää. Perumme laskun ja osallistumisen.

Kuinka perun osallistumisen Ulkoilma Akatemian kurssille?

Yli 30 vuorokautta kurssiin ja varausmaksu avoin – Ilmoita meille peruutus viipymättä kirjallisesti spostilla.
Yli 30 vuorokautta kurssiin ja varausmaksu maksettu – Ilmoita meille peruutus viipymättä kirjallisesti spostilla. Liitä mukaan tilitiedot, jotta voimme palauttaa varausmaksun.
Alle 30 vuorokautta kurssiin ja varausmaksu avoin – Ilmoittautuminen on sitova, joten varausmaksun maksamatta jättäminen aiheuttaa maksumuistutuksen. Pyrimme sopimaan asiat mutta tarvittaessa siirrämme maksun perintään. Lääkärintodistus vapauttaa maksusta. Älä viivyttele ilmoituksissa!
Alle 30 vuorokautta kurssiin ja varausmaksu maksettu – Ilmoittautuminen on sitova. Palautamme varausmaksun ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Muutoin käytämme varausmaksun aiheutuneisiin kuluihin.