Erämaavaellus, Vätsärin erämaa, (3.-9.9.2022)

Vätsärin erämaan hiljaisuus ja luonnontilaisuus mykistävät. Siellä jos missään voi kokea todellisen erämaan.

Kuvakkeiden merkitykset.

Järjestämme syksyllä 2022 vaativan ja haastavan vaelluksen Vätsärin erämaahan. Tämän vaelluksen tarkoituksena on antaa haasteita ja sen myötä varmuutta ja itseluottamusta vaeltamiseen. Jo opitut erävaellustaidot pääsevät tällä vaelluksella koetukselle, tulemme myös oppimaan paljon uusia asioita vaeltamisen suunnittelusta maastossa ja sen etenemisestä. Vätsärin erämaa tulee antamaan meille unohtumattomia ja opettavaisia kokemuksia. Luonnon karu kauneus ja sen haastavuudet palkitsevat vaeltajan upeilla luonnon leiripaikoilla ja hiljaisuudellaan. Olemme erämaan armoilla.

Lähde meidän kanssamme haastamaan itseäsi. Pääsemme suunnistamaan, lukemaan karttaa, valitsemaan reittivaihtoehtoja ja miettimään vaelluksemme kokonaisuutta turvallisuuden kautta. Ohjaamme, autamme ja annamme vinkkejä tarpeen mukaan. Järjestämme etäillan, jossa käymme kattavasti läpi edellä mainittuja asioita yms. Etäillassa käymme reittiä läpi, tutkimme karttaa ja mahdollisia hienoja paikkoja, joissa kannattaisi käydä ja jonne mahdollisesti ehdimme vaeltaa 7 päivän vaelluksen aikana, tästä alkaa reitti hahmottua ja muodostua.

Vaellukselle osallistuminen vaatii aikaisempaa vaelluskokemusta, mutta ei kaikkia retkeilyvarusteita. Osallistujilta vaaditaan hyvää kuntoa sekä liikkumiskykyä. Luokittelemme vaelluksen vaativaksi, koska erämaassa keskeyttäminen on haastavaa ja vaikeaa. Maastossa tulee paikoin haastavia kohtia ja vietämme pitkiä päiviä rinkka selässä vaeltaen. Poluttomassa maastossa kulkeminen on fyysisesti raskaampaan. (Vaellus on luokiteltu 3/3) Päivämatkat ovat noin 10-15 km ja aikaa kuluu noin 8-10h taukoineen. Kysy rohkeasti lisää!

Kauttamme on mahdollista lainata veloituksetta kaikki puuttuvat varusteet. Osallistujat voivat halutessaan käydä Ulkoilma Akatemian järjestämällä retkeilykurssilla ennen vaellusta. Retkeilykursseja järjestetään keväällä ja osallistuminen on maksullista.
Ulkoilma Akatemian retkeilyn verkkokurssi tulee osallistujille veloituksetta.

Vaelluksen ohjelma

 • Etäilta – Pidämme suunnitteluillan etänä viikolla 28.
 • Lauantai – Tapaaminen Porotila Toini Sanila Sevettijärvi klo 9:00. Katsomme yhdessä kaikki varusteet läpi ja valmistaudumme vaellukseen. Päivämatka noin 10 km.
 • Sunnuntai – päivämatka 10-15km
 • Maanantai – päivämatka 10-15km
 • Tiistai – päivämatka 10-15km
 • Keskiviikko – päivämatka 10-15km
 • Torstai – päivämatka 10-15km
 • Perjantai – päivämatka 10km

Aikataulu voi tarkentua lähempänä. Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vaelluksen ohjaaja

Vaelluksen ohjaajana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja ja erä- ja luonto-opas Vesa Viittala.

Vaelluksen sijainti

Lue lisää Vätsärin erämaasta www.luontoon.fi/vatsari (Luontoon.fi).

Reitti ja profiili

Julkaisemme alustavan reitin viimeistään viikolla 28

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta 529 €*. Hinta sisältää veron sekä ohjauksen vaelluksella. Osallistuja saa veloituksetta lainattavat varusteet sekä Calazon kartta Vätsärin alueelle. Hintaan sisältyy myös Ulkoilma Akatemian verkkokurssi. Ryhmäkoko 6-10 hlö.

Huom! Hinta ei sisällä retkiruokia. Voit tilata meiltä edullisen retkiruokapaketin vaellukselle. Ruokapaketti toimitaan vaelluksen alkuun. Voit tilata meiltä edullisen retkiruokapaketin vaelluksen alkuun!

Tämän retken voit maksaa / varata myös liikuntaedulla. Katso ohjeet.

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”vaellus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen sekä loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaelluksen alkua. Lue peruutusehdoista. Vaellus ostetaan Holvi-verkkokaupasta.

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).

* Toimistomaksu päivittyy 1.1.2022 20,00 eurosta 50,00 euroon. 1.1.2022 alkaen uusien varausten varausmaksua ei palauteta mikäli osallistuja joutuu perumaan vaelluksen. Uudet hinnat sekä varausehdot julkaistaan 1.12.2021. Uudet hinnat sekä ehdot koskevat vain 1.1.2022 jälkeen tehtyjä varauksia. Viimeistään 31.12.2021 tehtyihin varauksiin sovelletaan nykyisiä ehtoja sekä hintoja.


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

  Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

  Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

  Myös nämä voivat kiinnostaa sinua