Hetta – Pallas, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, Muonio (22.-25.3.2020)

Lähde kanssamme kokemaan oikea kevättalvi sekä upeat tunturimaisemat Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Hetta-Pallas -talvireitti kulkee kesäreittiä alavampia metsäisiä maita ja soita, joskin Sioskurun ja Hannukurun välillä latu kulkee avotunturissa. Hiihtoreitin pituus on reittivalinnan mukaan 53 – 60 km. Reitin valintaan vaikuttaa mm. sää.

Vaellukselle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa talvivaelluskokemusta (suosittelemme kuitenkin valmistautumaan vaellukseen), eikä kaikkia talviretkeilyvarusteita. Kauttamme on mahdollista lainata kaikki varusteet (sukset voi tarvittaessa vuokrataan erikseen). Vaelluksella käytetään latusuksia. Osallistujat saavat kattavan tietopaketin ennen vaellusta. Osallistujilta vaaditaan hyvää kuntoa sekä liikkumiskykyä. Päivämatkat ovat noin 10 – 15 km. Kysy rohkeasti lisää.

Valmistautuminen

Osallistujat voivat halutessaan käydä Ulkoilma Akatemian järjestämällä talviretkeilykurssilla ennen vaellusta. Retkeilykursseja järjestetään helmi-maaliskuussa ja osallistuminen on maksullista. Vaellukselle lähtiville annamme kurssimaksusta alennusta – 20 %. Alennuksen saat olemalla yhteydessä esim. chatin kautta.

Suosittelemme että sinulla on ennestään kokemusta yöpymisestä teltassa talvisissa olosuhteissa. Vaelluksella yövytään teltoissa.

Tutustu kohteeseen etukäteen www.luontoon.fi/hetta-pallas/reittiselostus/talvireitti (Luontoon.fi)

Vaelluksen ohjelma 22.-25.3.2020

  • Sunnuntai tapaaminen Hetassa Hetta-Pallas-reitin lähtöpaikan pysäköintialueella kello 9:00. Käymme varusteet huolella läpi, säädämme rinkat selkään ja jaamme ahkiot. Päivämatka = Tunturilapin luontotalo – Sioskuru (n. 17 km)
  • Maanantai Päivämatka = Sioskuru – Hannukuru (n. 12 km). Saunamahdollisuus! Saunamaksun (7,00 €) voi suorittaa joko lähdettäessä Tunturilapin luontotalolla tai saapuessa Pallakselle luontokeskuksella.
  • Tiistai Päivämatka = Hannukuru– Montellin maja – Nammalakuru (n. 12 km)
  • Keskiviikko Päivämatka = Nammalakuru – Pallaksen luontokeskus (n. 15 km)

Aikataulu voi tarkentua lähempänä. Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vaelluksen opas

Vaelluksen oppaana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja ja kokenut eräopas Rami Mikkonen.

Rami mm. kouluttaa eräoppaita, toimii eräoppaana ja on vetänyt opastettuja retkiä ja vaelluksia esimerkiksi Kilpisjärven vaativissa maastoissa. Rakkaimpiin harrastuksiin kuuluvat talviretkeilyn lisäksi kalastus, metsästys ja melonta.

Vaelluksen aloitus Hetassa

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto sijaitsee Lapissa Enontekiön ja Muonion alueella. Vaellus aloitetaan Tunturi-Lapin luontokeskukselta Hetasta. Paikalle pääsee myös linja-autolla.

Linja-autolla pääsee Rovaniemeltä Hettaan päivittäin.

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta 399 € (alv.10%). Hinta sisältää verot, retkeilyvarusteet (lainaksi), opastuksen, Pallas-Yllästunturin -kartan (Calazo) ja materiaalia retkeilyharrastuksen aloittamiseksi. Ryhmäkoko 6 – 10 hlö.

Huom! Hintaan ei sisälly retkiruoka. Voit halutessasi tilata kauttamme edullisen retkiruokapaketin vaelluksen lähtöön. Hinta ei myöskään sisällä suksia, eikä kuljetusta takaisin Hettaan. Kuljetusten osuus on yhteensä arviolta 30 euroa per henkilö.

Tämän retken voit maksaa / varata myös liikuntaedulla. Katso ohjeet.

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”vaellus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen sekä loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaelluksen alkua. Lue peruutusehdoista. Vaellus ostetaan Holvi-verkkokaupasta.

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.