Hetta – Pallas, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, Muonio (1.-4.7.2023) ✅

Vuonna 1934 merkityn vaellusreitin maisemat kylpevät heinäkuun auringossa

Kuvakkeiden merkitykset.

Heinäkuussa 2023 lähdemme yhdelle Suomen legendaarisimmista vaellusreiteistä – Pallas-Yllästunturin kansallispuiston Hetta-Pallas-reitille. Tämä noin 50 kilometriä pitkä tunturivaellus on linjattu vuonna 1934. Reitti kulkee yli tuntureiden poiketen välillä alas kuruihin kuin valmistaakseen kulkijaa kohtaamaan uuden henkeä salpaavan maiseman seuraavan tunturin laelta.

Vaellukselle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa retkeilykokemusta (suosittelemme kuitenkin valmistautumaan vaellukseen), eikä kaikkia retkeilyvarusteita. Kauttamme on mahdollista lainata kaikki välttämättömät varusteet. Osallistujat saavat käyttöönsä meidän retkeilyn verkkommateriaalin, joka auttaa valmistautumaan.

Maasto on melko helppoa kulkea, mutta polku on paikoin kivinen. Kiviset osuudet ovat kuitenkin helppokulkuisia. Osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa sekä liikkumiskykyä (vaellus on luokiteltu 2/3 (katso luokitukset)). Päivämatkat ovat noin 10 – 15 km. Kysy rohkeasti lisää.

Kuva: Rami Valonen / Metsähallitus

Osallistujat voivat halutessaan käydä Ulkoilma Akatemian järjestämällä retkeilykurssilla ennen vaellusta. Retkeilykursseja järjestetään keväällä ja osallistuminen on maksullista.

Vaelluksen ohjelma 1.-4.7.2023

  • Sunnuntai tapaaminen Hetassa Hetta-Pallas-reitin lähtöpaikan pysäköintialueella kello 9:00. Käymme varusteet huolella läpi ja säädämme rinkat selkään. Siirrymme vaellukselle, jonka aloitamme venekyydillä. Päivämatka = Hetta – Sioskuru (n.12 km)
  • Maanantai Päivämatka = Sioskuru – Hannukuru (sauna) (n.13 km)
  • Tiistai Päivämatka = Hannukuru – Nammalakuru (n.14 km)
  • Keskiviikko Päivämatka = Nammalakuru – Pallas (n.11 km)

Aikataulu voi tarkentua lähempänä. Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vaelluksen ohjaaja

Vaelluksen ohjaajana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja Rami Mikkonen.

Rami on kokenut luonnossa kulkija ja monella tapaa luonnossa liikkumista harrastava eräilijä. Hän on mm. kouluttanut eräoppaita, toimii itse eräoppaana ja on vetänyt opastettuja retkiä ja vaelluksia mm. Kilpisjärven vaativissa maastoissa. Rakkaimpiin arrastuksiin kuuluu retkeilyn lisäksi kalastus, metsästys ja melonta.

Vaelluksen aloitus ja lopetus Hetassa

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto sijaitsee Lapissa Enontekiön ja Muonion alueella.

Linja-autolla pääsee Rovaniemeltä Hettaan päivittäin.

Reitti ja profiili

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta 299 €*. Hinta sisältää veron sekä ohjauksen. Osallistuja saa veloituksetta käyttöönsä Ulkoilma Akatemian verkkomateriaalin sekä tarvittaessa lainaksi kaikki retkeilyvarusteet. Ryhmäkoko noin 10 hlö.

*Huom! Vaellukseen ei sisälly retkiruoka. Hinta ei sisällä venekuljetusta eikä kuljetusta takaisin Hettaan. Kuljetusten osuus on yhteensä arviolta 30-40 euroa per henkilö. Kuljetukset on sovittu valmiiksi. Tämän vaelluksen voit varata tai maksaa kokonaan myös liikuntaedulla. Katso ohjeet.

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus2023”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen sekä myöhemmmin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaelluksen alkua. Vaellus ostetaan Holvi-verkkokaupasta.

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).


Jäikö jokin askarruttamaan?

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. 

Voit kysyä myös alareunan chatissä tai Facebookissa – me vastaamme!