Hetta – Pallas, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, Muonio (12.-15.8.2019)

Elokuussa 2019 nousemme yhdelle Suomen legendaarisimmista vaellusreiteistä – juuri 80-vuotta täyttäneen Pallas-Yllästunturin kansallispuiston Hetta-Pallas-reitille. Tämä 55 kilometriä pitkä tunturivaellus on linjattu vuonna 1934. Reitti kulkee yli tuntureiden poiketen välillä alas kuruihin kuin valmistaakseen kulkijaa kohtaamaan uuden henkeä salpaavan maiseman seuraavan tunturin laelta.

Vaellukselle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa retkeilykokemusta (suosittelemme kuitenkin valmistautumaan vaellukseen), eikä kaikkia retkeilyvarusteita. Kauttamme on mahdollista lainata kaikki varusteet. Osallistujat saavat kattavan tietopaketin ennen vaellusta. Maastossa on melko helppoa, mutta polku on paikoin kivinen. Kiviset osuudet ovat kuitenkin melko helppo kulkuisia. Osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa sekä liikkumiskykyä (vaellus on luokiteltu keltaiseksi (katso värikoodit)). Päivämatkat ovat noin 10 – 15 km. Kysy rohkeasti lisää.

Osallistujat voivat halutessaan käydä Ulkoilma Akatemian järjestämällä retkeilykurssilla ennen vaellusta. Retkeilykursseja järjestetään keväällä ja osallistuminen on maksullista. Vaellukselle lähtiville annamme kurssimaksusta alennusta – 20 %. Alennuksen saat olemalla yhteydessä esim. chatin kautta.

Vaelluksen ohjelma 12.-15.8.2019

  • Maanantai tapaaminen Hetassa Tunturi-Lapin luontokeskuksen piha-alueella kello 9:00. Käymme varusteet huolella läpi ja säädämme rinkat selkään. Siirrymme vaellukselle, jonka aloitamme venekyydillä. Päivämatka = Hetta – Sioskuru (14,7 km)
  • Tiistai Päivämatka = Sioskuru – Hannukuru (13,6 km)
  • Keskiviikko Päivämatka = Hannukuru – Nammalakuru (13,7 km)
  • Torstai Päivämatka = Nammalakuru – Pallas (13 km)

Aikataulu voi tarkentua lähempänä. Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vaelluksen opas

Vaelluksen oppaana toimii Ulkoilma-sivuston ylläpitäjä sekä varusteasiantuntija Mika Mannonen.

Mikan kokemus retkeilystä on yli 15-vuotta. Vuosiin mahtuu vuoria, metsiä, tuntureita, tunnettuja retkeilyreittejä sekä karuja erämaita aina Nuuksiosta Nepaliin. Mika työskentelee päivittäin retkeilyvarusteiden parissa ja on ollut mukana testaamassa maailman arvostetuimpien retkeilymerkkien tuotteita.

Tunturi-Lapin luontokeskuksen sijainti

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto sijaitsee Lapissa Enontekiön ja Muonion alueella. Vaellus aloitetaan Tunturi-Lapin luontokeskukselta Hetasta. Paikalle pääsee myös linja-autolla.

Linja-autolla pääsee Rovaniemeltä Hettaan päivittäin.

Hae joukkoliikenteen reitit ja aikataulut (opas.matka.fi)

1.7.2018 alkaen asiakkaita pyydetään tarkistamaan linja-autojen markkinaehtoisen liikenteen vuorotarjonta liikennöitsijältä tai muista reittiopaspalveluista, sillä ne eivät enää näy matka.fi-palvelussa.

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta 199 € (alv.10%). Hinta sisältää verot, retkeilyvarusteet (lainaksi), opastuksen, Pallas-Yllästunturin -kartan (Calazo) ja materiaalia retkeilyharrastuksen aloittamiseksi. Ryhmäkoko 5 – 10 hlö.

Huom! Hintaan ei sisälly retkiruoka. Retkiruoka-paketti tulee myöhemmin tarjolle. Hinta ei myöskään sisällä venekuljetusta, eikä kuljetusta takaisin Hettaan. Kuljetuspalvelut tullaan lisäämään hintaan arviolta keväällä 2019, jolloin hinta nousee. Kuljetusten osuus on yhteensä arviolta 25 euroa per henkilö.

Tämän retken voit maksaa myös ePassi tai Smartum -liikuntaseteleillä. ePassi 54706 (löytyy valmis painike: Vaellus Hetta-Pallas) tai Smartum oma.smartum.fi/fi/venues/25602. Olethan meihin etukäteen yhteydessä käyttäessäsi ePassi tai Smartum -maksua. Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla, lomakkeella tai chatissa.

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varauspallas”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen sekä loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaelluksen alkua. Lue peruutusehdoista.

Vaellus ostetaan Holvi-verkkokaupasta.

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Mannonen Outdoor (y-tunnus 1835556-3).

Kysy lisätietoa

Lue Usein kysyttyä, kysy chatissä, kysy lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.