Hetta – Pallas, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, Muonio (19.-22.9.2021)

Vuonna 1934 merkityn vaellusreitin maisemat näyttäytyvät ruskan väriloistossa

Kuvakkeiden merkitykset.

Syyskuussa 2021 lähdemme yhdelle Suomen legendaarisimmista vaellusreiteistä – Pallas-Yllästunturin kansallispuiston Hetta-Pallas-reitille. Tämä noin 50 kilometriä pitkä tunturivaellus on linjattu vuonna 1934. Reitti kulkee yli tuntureiden poiketen välillä alas kuruihin kuin valmistaakseen kulkijaa kohtaamaan uuden henkeä salpaavan maiseman seuraavan tunturin laelta.

Vaellukselle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa retkeilykokemusta (suosittelemme kuitenkin valmistautumaan vaellukseen), eikä kaikkia retkeilyvarusteita. Kauttamme on mahdollista lainata kaikki varusteet. Osallistujat saavat mahdollisuuden osallistua Ulkoilma Akatemian retkeilyn verkkokurssille. Maasto on melko helppoa kulkea, mutta polku on paikoin kivinen. Kiviset osuudet ovat kuitenkin helppokulkuisia. Osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa sekä liikkumiskykyä (vaellus on luokiteltu 3/3 (katso luokitukset)). Päivämatkat ovat noin 10 – 15 km. Kysy rohkeasti lisää.

Osallistujat voivat halutessaan käydä Ulkoilma Akatemian järjestämällä retkeilykurssilla ennen vaellusta. Retkeilykursseja järjestetään keväällä ja osallistuminen on maksullista.

Vaelluksen ohjelma 19.-22.9.2021

  • Sunnuntai tapaaminen Hetassa Hetta-Pallas-reitin lähtöpaikan pysäköintialueella kello 9:00. Käymme varusteet huolella läpi ja säädämme rinkat selkään. Siirrymme vaellukselle, jonka aloitamme venekyydillä. Päivämatka = Hetta – Sioskuru (n.12 km)
  • Maanantai Päivämatka = Sioskuru – Hannukuru (n.13 km)
  • Tiistai Päivämatka = Hannukuru – Nammalakuru (n.14 km)
  • Keskiviikko Päivämatka = Nammalakuru – Pallas (n.11 km)

Aikataulu voi tarkentua lähempänä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vaelluksen opas

Vaelluksen oppaana toimii Ulkoilma Akatemian Vesa Viittala.

Vesa Viittala on ollut aktiivisesti Ulkoilma Akatemian toiminnassa mukana elokuusta 2020 lähtien. Vesa kouluttaa kursseilla ja vaelluksilla retkeilytaitoja sekä kertoo erilaisista varusteista. 

Vaeltamisen kokemusta Vesa on saanut Espanjan Sierra Nevadan vuorilta aina Suomen erämaihin asti, jotka kiehtovat erityisesti kaikkina vuodenaikoina. Vesa on kiertänyt kansallispuistoja retkeillen ja juosten sekä järjestänyt yhteislenkkejä polkujuoksussa ja maastopyöräilyssä. 

Luonto, metsä ja liikunta kuuluvat Vesan lähes joka päiväiseen elämään. Luonnon tarjoama erämaakoulu on opettanut itsensä haastamista, retkeilytaitoja, rauhallisuutta sekä läsnäoloa. Vesan lempipuuhaa on reittien suunnittelu ja karttojen lukeminen. 

Vaelluksen aloitus Hetassa

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto sijaitsee Lapissa Enontekiön ja Muonion alueella. Vaellus aloitetaan Tunturi-Lapin luontokeskukselta Hetasta. Paikalle pääsee myös linja-autolla.

Linja-autolla pääsee Rovaniemeltä Hettaan päivittäin.

Reitti ja profiili

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta 299 €. Hinta sisältää veron (10%) sekä ohjauksen. Osallistuja saa veloituksetta käyttöönsä Ulkoilma Akatemian verkkokurssin sekä tarvittaessa lainaksi kaikki retkeilyvarusteet. Ryhmäkoko max. 10 hlö.

Huom! Hintaan ei sisälly retkiruoka. Voit tilata kauttamme edullisen retkiruokapaketin vaelluksen lähtöön. Hinta ei myöskään sisällä venekuljetusta, eikä kuljetusta takaisin Hettaan. Kuljetusten osuus on yhteensä arviolta 35 euroa per henkilö.

Tämän retken voit maksaa / varata myös liikuntaedulla. Katso ohjeet.

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”vaellus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen sekä loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaelluksen alkua. Lue peruutusehdoista. Vaellus ostetaan Holvi-verkkokaupasta.

** MYÖHÄSTYIT! ENSI VUONNA MUKAAN? **

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

    Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

    Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

    Myös nämä voivat kiinnostaa sinua