Hiihtovaellus, Patvinsuon kansallispuisto (1.-4.2.2024) ✅

Patvinsuon kansallispuiston laajat suo-alueet ja upeat metsät tarjoavat hiihtäjällä ikimuistoisia hetkiä

Kuvakkeiden merkitykset.

Järjestämme helmikuussa 2024 hiihtovaelluksen Patvinsuon kansallispuistossa. Patvinsuo on erämaisin kansallispuistomme, siellä tavataan kaikkia Suomen suurpetoja. Tämän hiihtovaelluksen tavoitteena on opetella talvivaelluksella tarvittavia taitoja ja rutiineja. Hiihtovaelluksella päivämatkat tulevat olemaan maltillisia, keskitymme enemmänkin leirielämään, luonnossa olemiseen ja selviytymiseen talvella. Tältä vaellukselta saat hyvät valmiudet ja tietotaidot osallistua Ulkoilma Akatemian Käsivarren hiihtovaellukselle huhtikuussa.

Kenelle tämä vaellus sopii?

> Sinulla on halu tutustua talvivaeltamiseen turvallisesti.
> Sinulla on halu kokea upeita talvisia maisemia.
> Sinulla on jo kokemusta kesällä retkeilemisestä.

Kuva Maarit Jääskeläinen

Vaellukselle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta talviretkeilystä. Liikumme vaihtelevassa maastossa hiihtäen, joten osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa sekä liikkumiskykyä. Päivämatkat ovat maltillisia noin 5-10 km ja pyrimme hyödyntämään valoisan ajan hiihtäessä. Ahkiota vetäessä hiihtovauhti on rauhallinen, joten samalla ehtii nauttia upeasta talvisesta luonnosta.

Ohjelma

Torstai = tapaaminen Patvinsuolla klo 11:00. Käymme varusteet huolella läpi ja valmistaudumme maastoon lähtemiseen.
Päivämatka noin 5 km.
Perjantai = Päivämatka noin 10 km.
Lauantai = Päivämatka noin 5-10 km.
Sunnuntai = Päivämatka noin 5-10 km.

Vaelluksen ohjaaja

Vaelluksen ohjaajana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja ja erä- ja luonto-opas Vesa Viittala.

Reitti ja profiili

Hiihdämme vaelluksen neljän päivän aikana noin 40 km. Tarkempi reitti ja matka tarkentuu lumi- ja jäätilanteen mukaan paikan päällä. Reitti tulee mahdollisesti kulkemaan järvien jäillä ja isoilla suoalueilla, nousumetrejä kertyy vähän. Ajankohtainen jäätilanne vaikuttaa oleellisesti turvavarusteisiin, kuten naskalit ja heittoköysi.

Sijainti Patvinsuon kansallispuisto https://www.luontoon.fi/patvinsuo

Patvinsuon kansallispuisto sijaitsee Joensuu – Lieksa -tien (kantatie 73) itäpuolella. Patvinsuolle on Joensuusta Uimaharjun kautta matkaa 90 km. Suomun luontotuvalle on Uimaharjusta matkaa 40 km ja Lieksasta 55 km.

Mahdolliset kimppakyydit sovitaan Ulkoilma Akatemian jäsensivuilla.

Hinta

Vaelluksen hinta on 399 €. Hinta sisältää veron, kaikki tarvittavat retkeilyvarusteet lainaan, ohjauksen maastossa sekä talviretkeilyn verkkomateriaalin. Ryhmäkoko noin 10 henkilöä. Huom! Hintaan ei sisälly retkiruokia.

Voit tilata valmiin retkiruokapaketin kauttamme! Tämän retken voit maksaa / varata myös liikuntaedulla. Liikuntaedussa saaja Outdoor Adventures Finland (maksu 50,00-399,00), käytä varatessa alennuskoodia “liikuntaedut“, jolloin ostoskorissa hinta 0,00 euroa.

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa pelkän varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus2024”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä myöhemmin sähköpostiin loppulaskun (349 €), jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaellusta.

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland (y-tunnus 3255796-2).


Jäikö jokin askarruttamaan?

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. 

Voit kysyä myös alareunan chatissä tai Facebookissa – me vastaamme!