Hossan lumikenkävaellus, Hossan kansallispuisto (4.-6.3.2022)

Kuva: Jonna Kalliomäki

Koe ainutlaatuinen Hossan luonto sekä talviretkeilyn riemu!

Kuvakkeiden merkitykset.

Maaliskuussa 2022 järjestämme lumikenkävaelluksen Hossan kansallispuistossa. Lumikenkävaellus on pituudeltaan noin 20 kilometriä. Reissuun lähdetään kevättalvella nauttien lumesta ja toivottavasti keväisestä auringosta. Vaelluksella perehdytään talviretkeilyyn ja vietämme päivittäin hetkiä käyden läpi retkeilytaitoja sekä varusteita. Vaelluksella yövytään teltassa.

Vaellukselle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa talviretkeilykokemusta, eikä kaikkia talviretkeilyvarusteita. Kauttamme on mahdollista lainata puuttuvat varusteet kuten teltta, rinkka tai ahkio sekä makuupussin ja makuualusta. Kauttamme saa lainaksi myös lumikengät ja sauvat. Osallistujat saavat kattavan tietopaketin ennen vaellusta*. Maastossa on paikoin vaativia kohtia, joten osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa sekä liikkumiskykyä. Päivämatkat ovat noin 7 km.  Olemme liikkeellä koko valoisan ajan. Kysy rohkeasti lisää.

Osallistujat voivat halutessaan käydä Ulkoilma Akatemian järjestämällä talviretkeilykurssilla ennen lumikenkävaellusta. Talviretkeilykursseja järjestetään tammikuun ja maaliskuun aikana, ja osallistuminen on maksullista. Kurssi tai vastaava harjoittelu on suositeltavaa.

Kuva: Jonna Kalliomäki

Vaelluksen ohjelma

 • Perjantai 4.3. tapaaminen Hossassa kello 9:00. Käymme varusteet kunnolla läpi ja valmistaudumme maastoon lähtemiseen.
  Päivämatka = Hossalaislammit – Pitkä-Hoilua no.2 = 6 km. Illalla perehdymme leiriytymiseen sekä itsensä ja varusteiden huoltoon.
 • Lauantai 5.3. Päivämatka = Pitkä-Hoilua no.2 – Muikkupuro = 7 km. Illalla käymme läpi rutiinit sekä huollamme itseämme.
 • Sunnuntai 6.3. Päivämatka = Muikkupuro – Hossalaislammit = 4 km. Lopetamme vaelluksen noin kello 15.

Mahdolliset kimppakyydit sovitaan joko sähköpostilla tai Ulkoilma Akatemian suljetussa Facebook-ryhmässä.

Reitti voi tarkentua lähempänä ajankohtaa kun tulevan talven reitit on Metsähallitukselta virallisesti julkaistu. Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vaelluksen kouluttaja

Kurssin kouluttajana toimii Ulkoilma Akatemian perustaja sekä kouluttaja Mika Mannonen.

Mikalla on kokemusta retkeilystä jo liki 20-vuoden ajalta. Vuosiin mahtuu vuoria, metsiä, tuntureita, tunnettuja retkeilyreittejä sekä karuja erämaita aina Nuuksiosta Nepaliin. Mika työskentelee päivittäin retkeilyvarusteiden parissa ja on ollut mukana testaamassa maailman arvostetuimpien retkeilymerkkien tuotteita.

Hossan kansallispuiston sijainti

Hossan kansallispuisto sijaitsee Viitostien (valtatie 5, E63) ja Suomussalmi – Murtovaara -tien (nro 843) välissä Suomussalmen kunnan pohjoisosassa, osittain Kuusamon ja Taivalkosken kuntien puolella. Lähin lentokenttä on Kuusamossa ja rautatieasema Kajaanissa.

Lisätietoa Hossan kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/hossa/

Reitti ja profiili

Tulossa pian!

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta on 249 €. Hinta sisältää veron, kaikki tarvittavat varusteet, ohjauksen sekä talviretkeilyn verkkokurssin. Huom! Hintaan ei sisälly retkiruokia. Voit maksaa vaelluksen myös liikuntaeduilla. Ryhmäkoko 6-10 hlö.

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa pelkän varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”vaellus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä myöhemmin sähköpostiin loppulaskun (199 €), jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

  Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

  Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

  Myös nämä voivat kiinnostaa sinua