Kaamosvaellus, Käsivarren erämaa-alue (2.-5.1.2023)

Kuvat UKK-puistosta.

Haluatko päästä kokemaan sydäntalven hiljaisuuden ja kaamoksen maagiset värit?

Kuvakkeiden merkitykset.

Järjestämme tammikuussa 2023 neljän päivän hiihtovaelluksen Kilpisjärven erämaahan, kaamoksen sydämeen. Vaikka aurinko pysyttelee horisontin alapuolella, maalaa se kirkkaalla säällä taivaanrannan uskomattomin värein. Mikäli meillä on hitusen onnea matkassa, saamme ihastella taivaalla tanssivia revontulia pimeän laskeuduttua.

Olemme maastossa neljä päivää. Hiihdämme upeassa Käsivarren erämaassa talvireittiä pitkin ja nautimme rennosti talvisesta luonnosta Suomen suurtuntureiden ympäröimänä. Päivämatkat eivät ole pitkiä, noin 10-12 km, valoisan ajankin ollessa lyhyt. Aikaa jää myös leirielämästä nautimiseen ja erämaan hiljaisuuden ihmettelyyn. Yövymme tupien läheisyydessä teltoissa.

Kuva Maarit Jääskeläinen

Mikäli omaat normaalin peruskunnon, olet valmis haastamaan itseäsi hieman ja haluat kokea kaamoksen kauniit värit ahkiota vetäen, on tämä vaellus juuri sinua varten, upeita elämyksiä! Vaelluksen vaatimuksena on kokemus teltassa yöpymisestä talvella (esim. osallistuminen Ulkoilma Akatemian talviretkeilykurssille tai lyhyemmälle 3-4 pv talvivaellukselle) sekä kyky hiihtää ahkion kanssa noin 10 km päivämatkoja sääolosuhteista riippuen. Vaellus on vaativuudeltaan 3/3.

Matkalle on hyvä varata yksi varapäivä, jos sää ei salli liikkumista tunturialueella ja joudumme pitämään leiriä, koska Suurtunturialueella säänvaihtelu on nopeaa ja leiriytymään voi joutua milloin tahansa. Mikäli kelit muuttuvat liian haastaviksi, hakeudumme tupien tai mukana kulkevien telttojen suojaan. Vaelluksen aikana kertaamme, opettelemme ja ohjaamme talvivaellus taitoja lisää. Ennen vaellusta saat kattavan infopaketin vaellukseen liittyvistä varusteista sekä huomioon otettavista asioista.

Vaelluksen ohjelma 2.-5.1.2023

Tapaamme maanantaina 2.1.2023 klo 9.00 Kilpisjärven luontokeskuksen parkkipaikalla.

Päivä 1. = 2.1.2023 Kilpisjärven Luontokeskus – Saarijärvi (Matka n.12 km)

Kokoontuminen Kilpisjärven luontokeskuksen parkkipaikka klo 9.00. Reitti on helppo vaikka nousu voittoinen. Hiihto on loivaa nousua ja laskua. 

Päivä 2. = 3.1.2023 Saarijärvi – Kuonjarjoki (matka n.10 km)

Päivä 3. = 4.1.2023 Kuonjarjoki – Saarijärvi (matka n.10 km)

Päivä 4. = 5.1.2023 Saarijärvi – Kilpisjärven luontokeskus (matka n.12 km). 

Vaellus päättyy Kilpisjärven luontokeskuksen parkkipaikalle perjantaina 5.1.2023 noin klo 15.00.

Tällä vaelluksella on mahdollista majoittua myös Metsähallituksen varaustuvissa, jotka jokaisen on varattava ja maksettava itse etukäteen. Varaustuvat.

Vaelluksen ohjaaja

Vaelluksen vastuuoppaana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja, erä- ja luonto-opas Vesa Viittala.

Vaellukselle lähtee mukaan myös apuohjaaja.

Kilpisjärven sijainti

Kilpisjärvi sijaitsee Lapissa Enontekiön kunnassa. Etäisyys Helsinkiin on 1190 km. Linja-autolla pääsee mm. Eskelisen Lapin Linjat vuoroilla. Katso tarkemmin vuoroista www.eskelisen.fi

Reitti ja profiili

Alustava suunnitelma reitistä, muutokset mahdollisia! Opas huolehtii turvallisesta reitti valinnoista ja seuraa joka päivä sääennusteita. Reittimme tulee kulkemaan Käsivarren erämaassa talvireittiä pitkin. Kilpisjärven luontokeskus – Saarijärvi – Kuonjarjoki – Saarijärvi – Kilpisjärven luontokeskus. Menomatkalla näkee aamupäivän valossa alkupätkät ja paluumatkalta loput reitistä. Pidätämme oikeudet muutoksiin!

Kuva Pertti Turunen

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta 399 €. Hinta sisältää verot, tarvittaessa kaikki talvivaellusvarusteet lainaan (ei tunturisuksia), ohjauksen maastossa sekä talviretkeilyn verkkokurssin. Ryhmäkoko 5 – 10 hlö.

Tunturisukset, täyspitkät karvat ja monot sekä halutessasi oman vaellusahkion voit vuokrata esim. Kilpisjärven retkeilykeskukselta. Vuokrauksen hinta tarkentuu talven aikana.

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus2023”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat myöhemmin sähköpostiisi vahvistuksen sekä loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaelluksen alkua. Vaellus ostetaan Holvi-verkkokaupasta.

Huom! Hintaan ei sisälly retkiruokia. Voit tilata valmiin retkiruokapaketin kauttamme! Tämän retken voit maksaa / varata myös liikuntaedulla. Liikuntaedussa saaja Outdoor Adventures Finland (maksu 50,00-399,00), käytä varatessa alennuskoodia “liikuntaetu”, jolloin ostoskorissa hinta 0,00 euroa.

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland (y-tunnus 3255796-2).


Jäikö jokin askarruttamaan?

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. 

Voit kysyä myös alareunan chatissä tai Facebookissa – me vastaamme!