Kuivin reitti, Kevo & Paistunturi, Utsjoki (12.-16.9.2021)

Koe Kevon luonnonpuiston ainutlaatuinen rotkolaakso yhdistettynä Paistunturin tuntureihin!

Kuvakkeiden merkitykset.

Syyskuussa 2021 lähdemme syksyiselle, vaativalle tunturivaellukselle Kevon luonnonpuiston sekä Paistunturin erämaa-alueen upeisiin sekä ainutlaatuisiin maisemiin. Kuljemme Kuivin reitti (87 km) -nimistä rengasreittiä Sulaojalta Guiville. Ensin kuljemme Kevon reittiä Sulaojalta Fiellun putouksen koilispuolelle, josta käännymme kohti Guivi -tunturia. Tällä etapilla koemme jylhän Kevon kanjonin.

Seuraavaksi huiputamme 641 metriä korkean Guivi -tunturin ja lähdemme takaisin kohti Sulaojaa. Tällä kertaa reitti kulkee myös Paistunturin erämaa-alueen sisällä. Vaeltamista helpottaa jalkoja hellivät tunturikankaat.

Paistunturi on laaja ja yhtenäinen erämaa Pohjois-Lapissa. Erämaalle tyypillisintä maisemaa ovat tunturikankaat ja tunturikoivikot.

Vaellukselle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa retkeilykokemusta (suosittelemme kuitenkin valmistautumaan vaellukseen), eikä kaikkia retkeilyvarusteita. Kauttamme on mahdollista lainata kaikki varusteet. Osallistujat saavat ennen vaellusta käyttöönsä Ulkoilma Akatemian verkkokurssin. Maastossa on paikoin vaativia kohtia, joten osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa sekä liikkumiskykyä (vaellus on luokiteltu 3/3 (katso luokitukset). Päivämatkat ovat noin 15 – 20 km. Kysy rohkeasti lisää.

Osallistujat voivat halutessaan käydä Ulkoilma Akatemian järjestämällä retkeilykurssilla ennen vaellusta. Retkeilykursseja järjestetään keväällä ja osallistuminen on maksullista.

Vaelluksen ohjelma 12.-16.9.2021

 • Sunnuntai tapaaminen Sulaojan pysäköintialueella klo 9:00. Käymme varusteet huolella läpi ja säädämme rinkat selkään. Päivämatka = Suttesája (Sulaoja) – Geavvogeašláttu (15 km)
 • Maanantai Päivämatka = Geavvogeašláttu – Fiellogahjohka (15 km)
 • Tiistai Päivämatka = Fiellogahjohka – Kuivin autiotupa (13km) + ilman rinkkaa Kuivin autiotupa – Guivi-tunturi – Kuivin autiotupa (8 km)
 • Keskiviikko Päivämatka = Kuivin autiotupa – Njávgoaivi (17,5 km)
 • Torstai Päivämatka = Njávgoaivi – Suttesája (18 km)

Aikataulu voi tarkentua lähempänä. Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vaelluksen opas

Vaelluksen oppaana toimii Ulkoilma Akatemian Vesa Viittala.

Vesa Viittala on ollut aktiivisesti Ulkoilma Akatemian toiminnassa mukana elokuusta 2020 lähtien. Vesa kouluttaa kursseilla ja vaelluksilla retkeilytaitoja sekä kertoo erilaisista varusteista. 

Vaeltamisen kokemusta Vesa on saanut Espanjan Sierra Nevadan vuorilta aina Suomen erämaihin asti, jotka kiehtovat erityisesti kaikkina vuodenaikoina. Vesa on kiertänyt kansallispuistoja retkeillen ja juosten sekä järjestänyt yhteislenkkejä polkujuoksussa ja maastopyöräilyssä. 

Luonto, metsä ja liikunta kuuluvat Vesan lähes joka päiväiseen elämään. Luonnon tarjoama erämaakoulu on opettanut itsensä haastamista, retkeilytaitoja, rauhallisuutta sekä läsnäoloa. Vesan lempipuuhaa on reittien suunnittelu ja karttojen lukeminen. 

Kevon (Sulaoja) sijainti

Kevon luonnonpuisto sijaitsee Lapissa Utsjoen kunnassa. Vaellus aloitetaan ja päätetään Sulaojalle. Sulaojalla on pysäköintialue sekä linja-autopysäkki.

Linja-autolla pääsee Ivalon suunnasta Sulaojalle tai Kenesjärvelle päivittäin, samoin Karigasniemeltä Sulaojalle ja Utsjoelta Kenesjärvelle.

Reitti ja profiili

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta 339 € .Hinta sisältää veron sekä ohjauksen. Osallistuja saavat veloituksetta käyttöönsä Ulkoilma Akatemian verkkokurssin sekä tarvittaessa lainaksi kaikki retkeilyvarusteet. Ryhmäkoko max. 10 hlö.

Huom! Hintaan ei sisälly retkiruoka. Voit tilata kauttamme edullisen retkiruokapaketin vaelluksen lähtöön.

Tämän retken voit maksaa osin tai kokonaan myös liikuntaedulla. Katso ohjeet.

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”vaellus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen sekä loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaelluksen alkua. Lue peruutusehdoista. Vaellus ostetaan Holvi-verkkokaupasta.

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

  Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

  Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

  Myös nämä voivat kiinnostaa sinua