Lintuvaellus, Urho Kekkosen kansallispuisto (14.-17.6.2021)

Koe Pohjois-Lapin kevään ja alkukesän luonto sen kaikessa monipuolisuudessaan!

Kuvakkeiden merkitykset.

Kesäkuussa 2021 järjestämme ensimmäisen luontopainotteisen vaelluksemme. Kohteena on Urho Kekkosen kansallispuisto Inarin ja Sodankylän kuntien alueella. 

Vaelluksella keskitytään Lapin luontoon ja aivan erityisesti sen monipuoliseen ja omintakeiseen lintumaailmaan. Tutuiksi tulevat niin avotuntureiden, vesistöjen ja soiden kuin metsienkin siivekkäät.

Kuvassa vesipääsky. Kuva Eerikki Rundgren.

Osallistujilta edellytetään aiempaa kokemusta retkeilystä ja ulkona yöpymisestä. Mutta kuten muillakin Ulkoilma Akatemian vaelluksilla, opetellaan ja kerrataan tälläkin vaelluksella kaikkia luonnossa liikkumiseen ja retkeilyyn oleellisesti liittyviä tietoja ja taitoja. 

Vaelluksella kuljetaan pääsääntöisesti merkittyjen reittien ulkopuolella ja yöpyminen tapahtuu maastossa omissa majoitteissa. Lintujen tarkkailuun suositellaan omia kiikareita. Oppaan kaukoputki on kaikkien käytettävissä.

Kuvassa kuukkeli. Kuva Eerikki Rundgren.

Vaelluksen ohjelma 14.-17.6.2021

  • Maanantai Tapaaminen klo 10.00 Kiilopäällä Inarissa. Käydään läpi retken ohjelma, varusteet ja turvaohjeet. Päivän teemana tuntureiden linnut. Päivämatka Kiilopää – Rautulampi noin 11 km.
  • Tiistai Päivän teemana vesistöjen linnut. Päivämatka Rautulampi – Lankojärvi noin 8 km.
  • Keskiviikko Päivän teemana metsien linnut. Päivämatka Lankojärvi – Taajoslaavu noin 12 km.
  • Torstai Päivän teemana soiden linnut. Päivämatka Taajoslaavu – Kiilopää noin 10 km. Vaellus pyritään päättämään kello 16 mennessä.

Ohjelma voi tarkentua lähempänä tai muuttua sääolosuhteiden vuoksi. Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vaelluksen opas

Oppaana toimii luontokartoittaja, erä- ja luonto-opas sekä retkeilytoimittaja Eerikki Rundgren.

Inarin Saariselällä asuva Eerikki työskentelee talvet oppaana ja kesät luontokartoittajana tehden muun muassa lintulaskentoja. Luonnossa liikkumisen ammattilainen kuuluu myös Retki-lehden vakituiseen avustajakaartiin.

Eerikillä on erä- ja luonto-oppaana yli kahdenkymmenen ja luontokartoittajanakin lähes kymmenen vuoden kokemus. Työurallaan Eerikki on myös kouluttanut tulevia erä- ja luonto-oppaita sekä luonto-ohjaajia. 

Retki-lehden ohella Eerikin artikkeleita on julkaistu muun muassa Metsästäjä ja Suomen Luonto -lehdissä.

Urho Kekkosen kansallispuiston (Kiilopää) sijainti

Julkisilla: Rovaniemeltä kulkee Ivaloon valtatie 4/E 75 tietä pitkin useita päivittäisiä linja-autovuoroja, joilla pääsee kansallispuistoon (bussit: Rovaniemi – Sodankylä – Vuotso – Tankavaara – Kakslauttanen (Kiilopää) – Saariselkä – Ivalo). Linja-autot ovat jatkoyhteyksiä Rovaniemelle saapuvilta junilta (www.vr.fi) ja lennoilta (www.finavia.fi).

Autolla: Saapuminen Kiilopäälle https://goo.gl/maps/ZPsqSR48AUKxEamr8

Reitti ja profiili

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta 339 €. Hinta sisältää veron (24%) sekä opastuksen. Osallistuja voi veloituksetta tehdä Ulkoilma Akatemian Retkeilyn verkkokurssin ennen vaellusta. Osallistuja saa tarvittaessa veloituksetta kaikki retkeilyvarusteet lainaan vaelluksen ajaksi. Ryhmäkoko 6 –10 hlö.

Huom! Tätä vaellusta ei voi maksaa liikuntaeduilla. Hintaan ei sisälly retkiruokia. Voit tilata meiltä edullisen retkiruokapaketin vaelluksen alkuun!

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”vaellus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen sekä loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaelluksen alkua.

Lue tarkemmin peruutusehdoista. Vaellus ostetaan Holvi-verkkokaupasta.

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

    Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

    Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

    Myös nämä voivat kiinnostaa sinua