Lumikenkävaellus / Oulangan erämaareitti, Oulangan kansallispuisto, Kuusamo (15.-17.3.2019)

Maaliskuussa 2019 järjestämme lumikenkävaelluksen Oulangan kansallispuistossa legendaarisissa maisemissa Oulangan erämaareitillä (26 km). Reissuun lähdetään kevättalvella nauttien lumesta ja toivottavasti keväisestä auringosta. Vaelluksella perehdytään talviretkeilyyn ja vietämme päivittäin hetkiä käyden läpi retkeilytaitoja sekä varusteita. Vaelluksella yövytään ensisijaisesti teltassa.

Vaellukselle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa talviretkeilykokemusta, eikä kaikkia talviretkeilyvarusteita. Kauttamme on mahdollista lainata puuttuvia varusteet kuten teltan, lumikengät, rinkan tai ahkion sekä makuupussin. Osallistujat saavat kattavan tietopaketin ennen vaellusta. Maastossa on paikoin vaativia kohtia, joten osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa sekä liikkumiskykyä. Päivämatkat ovat noin 7 – 10 km.  Lumikengillä olemme liikkeellä koko valoisan ajan. Kysy rohkeasti lisää.

Osallistujat voivat halutessaan käydä Ulkoilma Akatemian järjestämällä talviretkeilykurssilla ennen lumikenkävaellusta. Talviretkeilykursseja järjestetään tammikuun ja maaliskuun aikana, ja osallistuminen on maksullista. Vaellukselle lähtiville annamme kurssimaksusta alennusta – 20 %. Kurssi tai vastaava harjoittelu on suositeltavaa.

Vaelluksen ohjelma VKO 11/19

  • Perjantai tapaaminen Rukalla kello 8:00. Käymme varusteet kunnolla läpi ja siirrymme yhteiskuljetuksella Juumaan.
    Päivämatka = Juuma – Jussinkämppä = 10 km. Illalla perehdymme leiriytymiseen sekä itsensä ja varusteiden huoltoon.
  • Lauantai Päivämatka = Jussinkämppä – Ansakämppä = 8 km. Illalla käymme läpi rutiinit sekä huollamme itseämme.
  • Sunnuntai Päivämatka = Ansakämppä – Oulangan luontokeskus = 8 km. Kuljemme yhteiskuljetuksella takaisin Rukalle. Rukalla sauna. Rukalla pyritään olemaan ajoissa, jotta pääsemme matkaamaan turvallisesti kotiin.

Pyydämme majoituksesta tarjouksen, jotta halukkaat voivat yöpyä Rukalla to-pe yön ja mahdollisesti su-ma yön.

Mahdolliset kimppakyydit sovitaan joko sähköpostilla tai Ulkoilma Akatemian suljetussa Facebook-ryhmässä.

Aikataulu voi tarkentua lähempänä. Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.’

Vaelluksen oppaat

Vaelluksen oppaana toimii Ulkoilma-sivuston ylläpitäjä sekä varusteasiantuntija Mika Mannonen.

Mikan kokemus retkeilystä on yli 15-vuotta. Vuosiin mahtuu vuoria, metsiä, tuntureita, tunnettuja retkeilyreittejä sekä karuja erämaita aina Nuuksiosta Nepaliin. Mika työskentelee päivittäin retkeilyvarusteiden parissa ja on ollut mukana testaamassa maailman arvostetuimpien retkeilymerkkien tuotteita.

Toisena oppaana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja ja kokenut eräopas Rami Mikkonen.

Rami mm. kouluttaa eräoppaita, toimii eräoppaana ja on vetänyt opastettuja retkiä ja vaelluksia esimerkiksi Kilpisjärven vaativissa maastoissa. Rakkaimpiin harrastuksiin kuuluvat talviretkeilyn lisäksi kalastus, metsästys ja melonta.

Oulangan kansallispuiston sijainti

Oulangan erämaareitti sijaitsee Oulangan kansallispuistossa Kuusamossa. Lähtöpisteenä Juuman leirintäalue.

Oulangan erämaareitti, Oulangan kansallispuisto

Sukellus Oulangan talviseen luontoon lumikengin – Oulangan erämaareitillä voit nähdä ketun juoksevan jäällä ja helmipöllön tähystämässä kuusen latvassa.

Lisätietoa Oulangan kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/oulanka/

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta on 449 €. Hinta sisältää verot (10%), tarvittavat varusteet, retkiruoan (2x aamupala ja 5x retkiruoka), opastuksen ja verkkomateriaalia talviretkeilyharrastuksen aloittamiseksi. Ryhmäkoko 5 – 10 hlö.

Tämän retken voit maksaa myös ePassi tai Smartum -liikuntaseteleillä. ePassi 54706 tai Smartum oma.smartum.fi/fi/venues/25602. Olethan meihin etukäteen yhteydessä käyttäessäsi ePassi tai Smartum -maksua. Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla, lomakkeella tai chatissa.

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa pelkän varausmaksun 100 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaustalvikarhu”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun (349 €), jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Mannonen Outdoor (y-tunnus 1835556-3).

Kysy lisätietoa

Lue Usein kysyttyä, kysy chatissä, kysy lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Katso myös nämä

Karhunkierros (lyhennetty 51km), Oulangan kansallispuisto, Kuusamo (15.-19.6.2019) Kesäkuussa 2019 järjestämme vaelluksen Oulangan kansallispuistossa legendaarisen Karhunkierroksen maisemissa. Teemme lyhennetyn vaelluksen, jonka reitille osuu Karhunkierroksen upeimmat maisemat. ...
Karhunkierros, Oulangan kansallispuisto, Kuusamo (24.-28.6.2019) Kesäkuussa 2019 järjestämme vaelluksen Oulangan kansallispuistossa legendaarisella Karhunkierroksella (82km). Reissuun lähdetään heti juhannuksen jälkeen, joten valoa piisaa. Vaelluksella perehdyt...