Meloja 2 jatkokurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (16.-17.8.2023) ✅

Haluat saada itsevarmuutta melontaan? – Meloja 2 jatkokurssi kehittää melontataitojasi lisää

Kuvakkeiden merkitykset.

Meloja 2 -taidot hallitseva pystyy melomaan suojaisilla vesillä myös pienessä aallokossa ja tuulessa itsenäisesti ja osallistumaan ohjattuihin pidempiin retkiin.

Elokuussa järjestämme kahden päivän Meloja 2 (EPP2) jatkokurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Meloja 2 -kurssilla syvennetään melontataitoja. Jatkokurssilla melontaan haetaan tehoa ja suoritusvarmuutta. Turvallisuustaitoja opetellaan lisää. Meloja 2 jatkokurssi toteutetaan laadukkailla retkikajakkiyksiköillä. Meloja 2 jatkokurssilla noudatetaan melonta- ja soutuliiton Meloja 2 -melonnan jatkokurssin sisältösuositusta, kuitenkin siten soveltaen, että kurssin pääpaino on retkimelonnassa järvellä.

Meloja 2 -kurssin kuvaus

Kaksi päivää kestävällä Meloja 2 jatkokurssilla melomme Etelä-Konneveden kansallispuiston itälaidalla, suojaisessa sokkeloisessa saaristossa. Uusien melontataitojen opettelun lisäksi Meloja 2 jatkokurssi on samalla melontaretki Etelä-Konneveden kansallispuiston upeisiin maisemiin. Ensimmäinen päivä päättyy Törmälän rannassa pelastautumis harjoituksiin. Toinen päivä päättyy Meloja 2 taitokokeen jälkeen, viimeisenä pelastautumis taitokokeet. Meloja 2 jatkokurssilla on mahdollista yöpyä Törmälässä (omakustanteinen), joko huoneissa tai omissa teltoissa, sauna mahdollisuus illalla.

Päivä 1

Kokoontuminen klo 11:00 Törmälän Loma- ja Kurssikeskuksen rannassa; esittäytyminen, kajakkien säätäminen ja kurssin turvallisuusasiat. Omakustanteisen lounaan syömme Törmälän Loma- ja Kurssikeskuksen ruokalassa.

Lopetamme päivän Törmälän rannassa pelastautumis- harjoituksiin. Ensimmäisen päivän melontamatka on noin 6 km

Päivä 2

Päivä päättyy Meloja 2 taitokokeen jälkeen, viimeisenä pelastautumis taitokokeet. Jatkokurssin toisena päivänä on iltapäivästä halukkailla mahdollisuus yrittää suorittaa onnistuneesti Meloja 2 -taitokoe, Meloja 2 -taitokoe ei ole pakollinen, se on vain bonus jatkokurssille. Toisen päivän melontamatka on noin 12 km.

Taitonäytössä osoitetaan Meloja 2 -jatkokurssin tekniikoiden rauhallinen ja hallittu osaaminen molemmilta puolilta. Taitonäytön onnistuneesti suorittanut saa Meloja 2 -taitokortin. Meloja 2 taitokortin taitonäyttö suoritetaan kurssista erillisenä tilaisuutena. Meloja 2 –tason taitonäyttö tulee suorittaa suojaisella vesialueella vähintään 2 tunnin ja 4 km retken aikana. Tuulta voi olla enintään 6 m / s. Aallokko voi olla enintään 30 cm korkuista.

Tutustu kurssin ohjelmaan (KalajaRetkeily.fi)

Jatkokurssin kouluttaja

Jatkokurssin kouluttajana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja, erä- ja luonto-opas ja melontaohjaaja Vesa Viittala.

Turvallisuus

Jos sääolosuhteet (tuulen voimakkuus yli 8 m/s) eivät salli melontaretken turvallista toteuttamista niin varaamme oikeuden muuttaa ja tarvittaessa lyhentää retkiohjelmaa. Melontaohjaajalla on voimassa oleva EA1 & EA2-kortti, matkailualan ja turvallisuuspassi (MaTuPa). 

www.olenmeloja.fi/melonta/turvallisuus/

Kurssin sijainti

Retkeilykurssi järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla. Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 335 km.

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori, tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Kurssimaksu

Kurssin hinta 169 €. Hinta sisältää verot, melontakaluston ja -varusteet, retkiruoan (toisen päivän lounas) ja ohjauksen. Ryhmäkoko on 5 – 10 hlö.

Voit maksaa koko kurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus2023”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.

Kurssin vastuullisena järjestäjänä toimii KalajaRetkeily / Outdoor Adventures Finland (y-tunnus 3255796-2).


Jäikö jokin askarruttamaan?

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. 

Voit kysyä myös alareunan chatissä tai Facebookissa – me vastaamme!