Melonnan jatkokurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (24-25.7.2020)

Opi lisää melontataitoja ja nauti Etelä-Konneveden kansallispuiston upeista maisemista hyvässä porukassa!

Heinäkuun loppupuolella järjestämme retkimelontapainotteisen kahden päivän melonnan jatkokurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Kurssi alkaa Törmälän loma- ja kurssikeskuksen rannasta, (Konnekoskentie 552, Rautalampi) perjantaina 24.07.2020 kello 11:00 ja loppuu Hanhitaipaleen satamaan (Satamatie 143 Rautalampi) lauantaina 25.07.2020 kello 15:00. Kurssilla käytetään kajakkeina laadukkaita Essence 16 ja 17 retkikajakkiyksiköitä.

Kurssilla harjoitellaan melontataitoja ja se toimii myös melontaohjaajan tutkinnossa ennakkovaatimuksena olevaan EPP2 -taitokokeeseen valmentavana kurssina. Kurssilla ei suoriteta EPP2 -taitotestiä vaan sen joutuu halutessaan käymään erikseen.

Kurssin ennakkovaatimuksena on käyty melonnan peruskurssi taI muuten hankitut melonnan perustaidot (EPP1-taso). Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito.  

Kurssin tavoitteet

Kurssin jälkeen osallistujat tuntevat olevansa osaavia retkimelojia ja hallitsevat kajakkimelonnan perustaidot ja omaavat riittävät taidot ja tiedot osallistuakseen Meloa 2 -taitokokeeseen (EPP2 -tasokoe). Lisätietoja EPP2 -taitokokeesta

Tavoitteena on hallita sujuvasti

 • Eteenpäin- ja taaksepäin melonta sekä pysähtyminen.
 • Kajakin ohjaaminen kallistamalla, kaarivedolla ja melaperäsimellä.
 • Kajakin liikuttaminen sivuttain.
 • Tuen ottaminen vedestä: alatuki paikallaan ja liikkeessä ja kaatumisen estäminen.
 • Kajakin kaataminen ja hinaaminen uimalla rantaan.
 • Paripelastus, toimiminen sekä pelastajana että pelastettavana.
 • Avustettu eskimokäännös eli ns. keulaeskimo.
 • Kaluston käsittely, kantaminen ja kuljetus
 • Lähteminen ja rantautuminen laituriin ja luonnonrantaan.
 • Turvavarusteet ja niiden käyttö.
 • Navigointi

Lisäksi kurssilla harjoitellaan sivuttain melontaa kahdeksikolla, kahdeksikkotukea ja ohjaamista keulaperäsimellä.

Kurssin sisältö

Perjantai – Aloitus klo 11.00 Törmälän Loma- ja Kurssikeskuksen rannassa: esittäytyminen, kajakkien pakkaaminen ja säätö ja kurssin turvallisuusasiat.

Tauko ja mahdollisuus syödä omakustanteinen lounas Törmälässä. Siirrämme kurssilaisten autot Hanhitaipaleen satamaan 5 km päähän seuraavaa päivää varten valmiiksi.

Melomme ensin parisen kilometriä Hankavedellä, josta siirrymme Konnekosken kautta Etelä-Konnevesi -järvelle ja melomme kansallispuiston rantoja myötäillen kohti Majaniemen mökkiä Majaniemen mökki, jossa majoitumme mökissä tai teltassa.  Melonnan aikana pysähdytään harjoittelemaan melontataitoja ja rantaudutaan tauolle vähintään yhden kerran. Majaniemessä syödään päivällinen ja saunan lämmetessä opetellaan pelastautumistaitoja. Päivän päättää saunoiminen ja iltanuotio.  Melontamatkaa tulee ensimmäisenä päivänä noin 16 km.  

Lauantai – Aamupalan jälkeen melomme Kodanovisen kauniissa saaristossa ja kertaamme ensimmäisenä päivänä opittuja taitoja ja opettelemme uusia.  Päivän aikana rantaudumme lounaalle johonkin saareen.

Kurssi päättyy Hanhitaipaleen satamaan klo 15.00 mennessä. Melontamatkaa tulee toisen päivänä reitinvalinnasta riippuen 8 – 14 km.

Pidämme oikeuden muutoksiin.

Kurssin kouluttaja

Kurssin vetää luontoyrittäjä ja koulutettu melonta-ohjaaja Markku Utriainen.

Markulla on vankka kokemus Etelä-Konneveden kansallispuiston melontareiteistä. Markku toimii Etelä-Konneveden alueella nimellä KalajaRetkeily.

Kurssin sijainti

Retkeilykurssi järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla.

Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 335 km.

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori, tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Kurssimaksu

Kurssin vastuullisena järjestäjänä toimii Etelä-Konneveden Luontopalvelut Oy / KalajaRetkeily.

Kurssin hinta 179 €. Hinta sisältää verot, kaluston, retkiruoan (la päivällinen, su aamupala ja lounas), kahvit sekä itse koulutuksen. Ryhmäkoko on 5 – 8 hlö.

Voit maksaa koko kurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 20 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Myös nämä voivat kiinnostaa sinua