Melontaretki/-kurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (13.-15.6.2022)

Koe kirkasvetinen Konnevesi ja sitä ympäröivät vuorimaisemat 

Kuvakkeiden merkitykset.

Kesäkuussa järjestämme kolmen päivän melontaretken / Meloja 1 (EPP1) peruskurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Tämä kurssi on loistava tapa aloittaa melontaharrastus turvallisesti. Tämä toteutustapa antaa meille hienon mahdollisuuden nähdä kansallispuistoa laajemmin sekä harjoitella melontavaellusta varten. Kurssi toteutetaan laadukkailla retkikajakkiyksiköillä. Kurssilla noudatetaan melonta- ja soutuliiton Meloja 1 –melonnan peruskurssin sisältösuositusta, kuitenkin siten soveltaen, että kurssin pääpaino on retkimelonnassa järvellä.

Kurssin taito- ja kokemusvaatimukset

Melomme kolmen päivän aikana n.20-25km. Kurssille osallistumiseksi ei vaadita aikaisempaa melontakokemusta. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito. Kysy rohkeasti lisää ja tule mukaan harjoittelemaan perusteita!

Kurssille osallistuvalla on mahdollisuus saada melonnasta kurssitodistus, joka on hyödyksi esim. osallistuessa muille meidän melontaretkille ja vaelluksille tai melontaseuraan liityttäessä.

Ohjelma ja sisältöä

Päivä 1

Aloitus klo 11:00 ja päättyy noin klo 18:00.
Aloitamme klo 11:00 Törmälän loma- ja kurssikeskuksen rannassa. Tämän jälkeen on mahdollisuus syödä omakustanteinen lounas Törmälässä. Aamupäivällä tutustutaan melontakalustoon ja harjoitellaan melonnan perusteita. Iltapäivällä teemme melontaretken Hankavedellä, jonka aikana syvennetään aamulla opeteltuja taitoja käytännössä.
Päivän päätös klo 18:00 mennessä Törmälän rannassa.
Majoittuminen ja saunominen Törmälässä (omakustanteinen).

Päivä 2

Aloitus klo 9:30 ja päivän päätämme noin klo 20:00.
Siirrytään Törmälästä kimppakyydeillä Hanhitaipaleen satamaan ja harjoittelemme melontaan liittyvää logistiikkaa. Lähdemme n. klo 10:30 melontaretkelle kohti Majaniemen vuokramökkiä. Retken aikana kerrataan edellisenä päivänä opittuja asioita ja opitaan uusia. Retken aikana rantaudutaan tauolle ainakin kaksi kertaa, jolloin samalla tulee harjoituksia luonnonrantoihin rautautumisesta. Lounaana ja päivällisenä on retkiruuat. Päivä päättyy mahtaviin löylyihin tunnelmallisessa pienessä rantasaunassa. Melontaretkellä yövymme Majaniemen vuokramökillä (6-hengen), joko tuvassa tai omissa teltoissa.

Päivä 3

Aloitus klo 9:00 ja päätämme n. klo 15:00.
Retkimelontaa ja harjoitteita. Nautitaan melonnasta ja luonnosta vesillä. Kerrataan peruskurssin sisältöä tarpeen mukaan. Syödään maastossa retkilounas. Kurssi päätetään Hanhitaipaleen satamaan klo 15:00 mennessä.

Pidätämme oikeudet muutoksiin. 

Kurssin Kouluttajana

Kurssin ohjaajana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja, luontoyrittäjä ja melontaohjaaja Vesa Viittala.

Turvallisuus

Mikäli sääolosuhteet (tuulen voimakkuus yli 8 m/s) eivät salli melontaretken turvallista toteuttamista niin varaamme oikeuden muuttaa ja tarvittaessa lyhentää retkiohjelmaa. Melontaohjaajalla on voimassa oleva EA1 & EA2-kortti, matkailun ja turvallisuusalanpassi (MaTuPa) sekä hygieniapassi. 

www.olenmeloja.fi/melonta/turvallisuus/

Kurssin sijainti

Melontakurssi järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla. Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 335 km.

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori, tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Kurssimaksu

Kurssin hinta 299 €. Hinta sisältää ohjaajan palvelut retken aikana, retkiruoan (1x aamupala ja 3x retkiruoka) ja kaikki tarvittavat varusteet lainaan veloituksetta*
sekä Majaniemen saunan. Ryhmäkoko on 5 – 8 hlöä.

Voit maksaa koko kurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 20 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.

*kajakin, melan, aukkopeitteen, melontaliivin ja turvavarusteet sekä kaikki vaadittavat retkeilyvarusteet mm. teltta, makuupussi ja alustan.

Kurssin vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland (y-tunnus 3255796-2).


Jäikö jokin askarruttamaan?

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. 

Voit kysyä myös alareunan chatissä tai Facebookissa – me vastaamme!