Melontakurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (19.-20.6.2021) **TÄYNNÄ**

Ihastu melontaan ja upeaan Etelä-Konneveden kansallispuistoon!

Kuvakkeiden merkitykset.

Kesäkuussa järjestämme kahden päivän melontakurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Kurssi toteutetaan retkikajakkiyksiköillä. Päivä alkaa Törmälän loma- ja kurssikeskuksen rannassa lauantaina 19.6. kello 11:00 ja loppuu sunnuntaina 20.6. noin kello 15:00.

Kurssilla noudatetaan melonta- ja soutuliiton peruskurssin sisältösuositusta, kuitenkin siten soveltaen että kurssin pääpaino on retkimelonnassa järvellä. Kurssille osallistuvalla on mahdollisuus saada melonnan peruskurssin kurssitodistus, joka on hyödyksi esim. melontaseuraan liityttäessä.

Kurssille osallistumiseksi ei vaadita aikaisempaa melontakokemusta. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito.

Kurssin sisältö

Lauantai – Aloitamme klo 11 Törmälän rannassa: esittäytyminen, kalusto ja sen käyttö, melontavarusteet, kurssin turvallisuusasiat. Kajakin pakkaaminen ja säätö, kajakkiin meno laiturista, melaote, melontaliike, Harjoitellaan eteinpäin melontaa, pysähtymistä, kääntymistä ja rantautumista.

Tauko ja mahdollisuus syödä omakustanteinen lounas Törmälässä.

Melontaretki Hankavedellä Vilosensaaren nuotiopaikalle. Retken kesto on 3-4 h melojien taidoista riippuen, sen aikana syvennetään aamulla opeteltuja taitoja käytännössä. Nuotiopaikalla nautitaan eväitä ja kahvi/tee/mehu.

Kajakkien kaataminen ja kaatuneesta kajakista poistuminen Törmälän rannassa. Päivän päätös klo 18 mennessä.

Majoittuminen ja saunominen Törmälässä (omakustanteinen).

Saukkosaaren ympäristö. Kuva: Markku Utriainen

Sunnuntai – Siirrytään kimppakyydeillä Hanhitaipaleen satamaan, josta lähdemme klo 9.30 koko päivän melontaretkelle. Retken aikana kerrataan edellisenä päivänä opittuja asioita ja opitaan uusia: suunnistaminen järvellä, veneväylät ja veneiden kohtaaminen, lauttaan meno vesillä ja sen purkaminen, sään huomioiminen, ryhmässä melominen ja melamerkit, tuen ottaminen vedestä, sivuttain siirtyminen yms. Retken aikana rantaudutaan tauolle ainakin kaksi kertaa, jolloin samalla tulee harjoituksia luonnonrantoihin rautautumisesta. Lounaana retkiruoka ja kahvi/tee/mehu.

Kurssi päätetään Hanhitaipaleen satamaan klo 15  mennessä.

Pidämme oikeuden muutoksiin.

Kurssin kouluttaja

Kurssin vetää luontoyrittäjä ja koulutettu melonta-ohjaaja Markku Utriainen.

Markulla on vankka kokemus Etelä-Konneveden kansallispuiston melontareiteistä. Markku toimii Etelä-Konneveden alueella nimellä KalajaRetkeily.

Kurssin sijainti

Etelä-Konneveden kansallispuisto. © Tea Karvinen / Metsähallitus

Retkeilykurssi järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla.

Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 335 km.

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori, tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Järvimaisemaa Etelä-Konnevedellä. Kuva: Upe Nykänen / RetkeilyKS

Kurssimaksu

Kurssin vastuullisena järjestäjänä toimii Etelä-Konneveden KalajaRetkeily / Luontopalvelut Oy.

Kurssin hinta 159 €. Hinta sisältää verot, kaluston, retkiruoan sunnuntaina*, kahvit ja opastuksen. Ryhmäkoko on 5 – 8 hlö.

Voit maksaa koko kurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 20 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia. *lauantaina mahdollisuus syödä omakustanteinen lounas Törmälässä.


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

    Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

    Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

    Myös nämä voivat kiinnostaa sinua