Melontakurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto, Rautalampi (5.-6.7.2018)

Heinäkuussa järjestämme kahden päivän melontakurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Kurssi toteutetaan retkikajakkiyksiköillä, mutta kurssin aikana on myös mahdollista kokeilla kanoottimelontaa.

Päivä alkaa Törmälän loma- ja kurssikeskuksen rannassa torstaina 5.7.2018 kello 10:00 ja loppuu perjantaina 6.7.2018 kello 15:00.

Kurssilla noudatetaan melonta- ja soutuliiton peruskurssin sisältösuositusta, kuitenkin siten soveltaen että kurssin pääpaino on retkimelonnassa järvellä. Kurssille osallistuvalla on mahdollisuus saada melonnan peruskurssin kurssitodistus, joka on hyödyksi esim. melontaseuraan liityttäessä.

Kurssille osallistumiseksi ei vaadita aikaisempaa melontakokemusta. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito.

Kurssin sisältö

  • Noudatetaan melonta- ja soutuliiton peruskurssin sisältösuositusta, kuitenkin siten soveltaen että  kurssin pääpaino on retkimelonnassa järvellä.
  • Aloitamme alkeista ja pyrimme rakentamaan uusia taitoja aina aikaisemmin opitun päälle. Kurssilaiset pääsevät mahdollisimman nopeasti tekemään ja kokeilemaan itse.
  • Etenemme osallistujien ehdoilla. Ei vaadi aikaisempaa melontakokemusta.
  • Kurssin tavoiteena on nauttia melonnasta ja oppia sellaiset taidot, että kurssilaiset voivat sen jälkeen osallistua päivän mittaiselle melontaretkelle tai meloa turvallisesti omatoimisesti.
  • Bonuksena tulee kansallispuiston upeat maisemat, sunnuntaina melotaan mm. Saukkosaaren jyrkänteen kalliolipan alle, nähdään Käpynän Ukko ja kierrellään karunkaunista Kodanovisen saaristoa.
  • Retkien vaativuus sovitetaan kurssilaisten taitojen ja kunnon mukaan.

Torstai 5.7.

Aloitetaan klo 10 Törmälän rannassa: esittäytyminen, kalusto ja sen käyttö, melontavarusteet, kurssin turvallisuusasiat. Kajakin pakkaaminen ja säätö, kajakkiin meno laiturista, melaote, melontaliike, Harjoitellaan eteinpäin melontaa, pysähtymistä, kääntymistä ja rantautumista.

Lounas Törmälässä (sisältyy hintaan).

Melontaretki Hankavedellä Vilosensaaren nuotiopaikalle. Retken kesto on 3-4 tuntia ja sen aikana syvennetään aamulla opeteltuja taitoja käytännössä. Nuotiopaikalla mahdollisuus nauttia omia eväitä. Tarjolla Kalajaretkeilyn kahvi/tee/mehu.

Kajakkien kaataminen ja kaatuneesta kajakista poistuminen Törmälän rannassa. Päivän päätös klo 18 mennessä.

Törmälässä mahdollisuus saunoa rantasaunassa (omakustanteinen). Mahdollisuus majoittua Törmälässä (omakustanteinen).

Perjantai 6.7.

Siirrytään kimppakyydeillä Hanhitaipaleen satamaan, josta lähdemme klo 9.30 koko päivän melontaretkelle. Retken aikana kerrataan edellisenä päivänä opittuja asioita ja opitaan uusia: suunnistaminen järvellä, veneväylät ja veneiden kohtaaminen, lauttaan meno vesillä ja sen purkaminen, sään huomioiminen, ryhmässä melominen ja melamerkit, tuen ottaminen vedestä, sivuttain siirtyminen yms.

Retken aikana rantaudutaan tauolle ainakin kaksi kertaa, jolloin samalla tulee harjoituksia luonnonrantoihin rautautumisesta. Lounaana retkiruokapussi (sisältyy hintaan) ja Kalajaretkeilyn kahvi/tee/mehu.

Kurssi päätetään Hanhitaipaleen satamaan klo 15  mennessä.

Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kurssin sijainti

Retkeilykurssi järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla.

Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 335 km.

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori, tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Kurssin kouluttaja

Kurssin vetää erittäin kokenut melontaopas ja -kouluttaja sekä Etelä-Konneveden kansallispuiston tuntija Markku Utriainen.

Markku toimii Etelä-Konnevedellä yrityksensä KalajaRetkeilyn kautta. Tutustu tarkemmin yritykseen www.kalajaretkeily.fi.

Kurssimaksu

Kurssin hinta 149 €. Hinta sisältää verot, 2 pss retkiruokaa, kahvit ja itse opastuksen. Minimi osallistujamäärä on 5 hlö.

Kurssimaksu ei sisällä majoitusta. Majoitus maksaa noin 40-50 euroa hlö. Hinta sisältää petivaatteet sekä aamupalan. Tutustu majoitukseen Törmälässä.

Mahdollisuus syödä lounas torstaina Törmälässä. Lounaan hinta 10 euroa.

Vaihtoehtoinen majoitus on yöpyä teltassa. Telttapaikan hinta on 10 euroa. Hinta sisältää wc:n ja sähkösaunan käytön.

Majoitukset tai lauantain lounas maksetaan suoraan Törmälään. Majoituksesta tai lounaasta kysytään kurssia varatessa verkkokaupassamme.

Voit maksaa koko kurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 20 €. Varausmaksu alennuskoodilla “varaus“. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.

Kurssille tarvitset mukaan säähän sopivat vaatteet (vaihtovaatteet), maastokengät ja täyden juomapullon. Suosittelemme mukaan riittävästi eväitä / välipaloja.

Katso myös nämä

Talviretkeilykurssi, Seitsemisen kansallispuisto (18.-19.1.2019) Tammikuussa 2019 järjestämme kaksipäiväisen talviretkeilykurssin Seitsemisen kansallispuistossa. Päivä alkaa kansallispuistossa lauantaina 18.1.2019 kello 9:00 ja loppuu sunnuntaina 19.1.2019 noin...
Retkeilykurssi, Kolin kansallispuisto, Lieksa (28.-29.7.2018) Heinäkuussa 2018 järjestämme kaksipäiväisen retkeilykurssin Kolin kansallispuistossa keskellä kansallismaisemaa. Kurssilla yövytään maastossa. Kurssin yhteydessä vaellamme yhteensä noin 10 - 15 km...
Retkeilykurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (15.9.2018) Syksyllä 15.9.2018 järjestämme yhden päivän syksyisen retkeilykurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Päivä alkaa Vuorikalajan pysäköintialueelta kello 9:00 ja loppuu samana päi...
Retkeilykurssi, Seitsemisen kansallispuisto (25.-26.8.2018) Elokuun lopussa järjestämme kaksipäiväisen syyshenkisen retkeilykurssin Seitsemisen kansallispuistossa. Kurssilla yövytään maastossa. Kurssin yhteydessä vaellamme noin 15 km matkan yhdessä Suo...
LOPPUUNMYYTY – Melontakurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto, Rautalampi (9.-10.6.2018) Tämä kurssi on loppuunmyyty - Seuraava kurssi järjestetään 5.-6.7.2018. Kesäkuussa järjestämme kahden päivän melontakurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Kurssi toteutetaan...