Melontakurssi, Hossan kansallispuisto (24.-25.6.2019)

Kesäkuussa järjestämme kahden päivän melontakurssin Hossan kansallispuiston syleilyssä Hossanjärvellä. Kurssi toteutetaan avokanooteilla. Kurssi alkaa Hossan Lumon rannassa maanantaina 24.6.2019 kello 10:00 ja loppuu tiistaina 25.6.2019 noin kello 15:00.

Melontakurssi on hyvä tapa aloittaa melontaharrastus. Kurssin tavoitteena on antaa riittävät perustiedot ja -taidot, joiden avulla voi turvallisesti jatkaa melontaharrastusta. Kurssilla noudatetaan Suomen melonta- ja soutuliiton peruskurssin sisältösuositusta painottaen retkimelontaa avokanootilla (inkkarikanootti).

Kurssille osallistumiseksi ei vaadita aikaisempaa melontakokemusta. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito.

Kurssin sisältö

Maanantai 24.6.2019 / 10-17 – Aloitetaan klo 10 Hossan Lumon rannassa: esittäytyminen, melontavarusteet, kalusto ja sen käsittely, turvallisuusasiaa ja melontatekniikan kuivaharjoittelua.
Kanoottiin nousu ja rantautuminen. Harjoitellaan eteenpäin melontaa, pysähtymistä ja ohjaamista (kaariveto ja J-veto, melaperäsin ja keulaperäsin / duffek).
Myös sivuttain melonta ja tuennat tulevat tutuiksi. Päivän lopuksi turvallisuusharjoitus: kanoottien kaataminen ja pelastautuminen takaisin kanootteihin.

Päivän aikana syödään lounas (retkiruokapaketti tai omat eväät).

Lopuksi sauna.

Tiistai 25.6.2019 / 10-15 – Kokoonnutaan Hossan Lumon rannassa. Pakataan retkivarusteet kanootteihin ja lähdetään melontaretkelle, jonka aikana kerrataan edellisenä päivänä opittuja taitoja ja opitaan uusia: sään ja olosuhteiden huomioiminen, melontareitin suunnittelu, suunnistaminen järvellä, veneväylät ja veneiden kohtaaminen, ryhmässä melominen, lauttaan meno vesillä, jokamiehenoikeudet ja ympäristöasiat.

Melontaretken aikana rantaudutaan tauolle luonnonrantaan, jossa syödään lounas (retkiruokapaketti tai omat eväät).

Melontakurssi loppuu noin kello 15.

Pidämme oikeuden muutoksiin.

Kurssin kouluttaja

Melontakurssin kouluttajana toimii Antti Luoranen. Antti on koulutettu melontaohjaaja, jolla on lähes 15 vuoden kokemus melontakurssien ja -retkien vetämisestä. Antti harrastaa lisäksi retkeilyä, hiihtoa ja valokuvausta.

Kurssin sijainti

Retkeilykurssi järjestetään Hossan Lumon rannassa Hossan kansallispuiston syleilyssä. Melonta-alueena toimii Hossanjärvi.

Suosittelemme yhdistämään melontakurssiin retken Hossan upeaan kansallispuistoon.

Värikallion kivikautiset kalliomaalaukset vievät retkipäivän lomassa shamanismin maailmaan.

Hossan maisemat avautuvat kävijälle helposti, sen metsiin ja vesille pääsee vaivattomasti. Polkuja riittää patikoida ja pyöräillä, vedet kutsuvat melomaan ja kalastamaan. Kuljet samoja reittejä kuin alueen ensimmäiset asukkaat 10 000 vuotta sitten. Värikallion kivikautiset kalliomaalaukset vievät retkipäivän lomassa shamanismin maailmaan.

Kurssimaksu

Kurssin hinta 159 €. Hinta sisältää verot, kaluston, kahvit, opastuksen ja materiaalia retkeilyharrastuksen aloittamiseksi. Ryhmä koko on 5 – 8 hlö. Retkiruokapaketti 10 € (sisältää 2 pss retkiruokaa, 2 kpl energia-patukkaa).

Voit maksaa koko kurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 20 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.

Suosittelemme majoittumaan Hossan Lumossa. Hossan Lumon alueelta löytyy viihtyisä leirintäalue, joka sijaitsee rauhallisella paikalla, kauniin Hossanjärven rannalla. Mökkimajoituksen ja leirintäaluepalvelujen lisäksi löydät Hossan Lumon alueelta kesäkaupan ja kahvilan.

Lisätietoa Hossan Lumosta www.hossanlumo.fi.

Kurssin vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Katso myös nämä

Melontakurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (8.-9.6.2019) Kesäkuun alussa järjestämme kahden päivän melontakurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Kurssi toteutetaan retkikajakkiyksiköillä, mutta kurssin aikana on myös mahdollista kokeil...
Melontakurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (11.-12.7.2019) Heinäkuussa keskellä lomasesonkia järjestämme kahden päivän suositun melontakurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Kurssi toteutetaan retkikajakkiyksiköillä, mutta kurssin aikana...
Melontaretki, Etelä-Konneveden kansallispuisto (10.-11.8.2019) Elokuussa järjestämme kahden päivän melontaretken upeassa Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Melontaretkellä pääset ohjatusti tutustumaan kansallispuiston maisemiin ja rauhaan sekä ...
Melontakurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (29.-30.6.2019) Kesäkuun lopussa järjestämme kahden päivän suositun melontakurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Kurssi toteutetaan retkikajakkiyksiköillä, mutta kurssin aikana on myös mahdolli...
Melontakurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (25.-26.5.2019) Toukokuussa järjestämme kahden päivän melontakurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Kurssi toteutetaan retkikajakkiyksiköillä, mutta kurssin aikana on myös mahdollista kokeilla k...