Melontaretki, Etelä-Konneveden kansallispuisto (10.-11.8.2019)

Elokuussa järjestämme kahden päivän melontaretken upeassa Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla.

Melontaretkellä pääset ohjatusti tutustumaan kansallispuiston maisemiin ja rauhaan sekä saunomaan Majaniemen tunnelmallisessa pienessä rantasaunassa. Melontavauhti on leppoisaa ja matkat kohtuullisia, joten retkelle voit osallistua vaikka et olisikaan kokenut retkimeloja.

Melontaretkellä yövytään teltassa tai halutessaan jaetussa mökissä. Meiltä saat tarvittaessa yöpymisvarusteita lainaksi.

Melontaretki soveltuu melonnan alkeet osaaville. Vaatii normaalin peruskunnon. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito.

Melontaretken sisältö ja aikataulu

Tällä kaksi päivää kestävällä melontaretkellä melotaan Etelä-Konneveden itälaidalla, suojaisessa, sokkeloisessa saaristossa, josta löytyvät kansallispuiston jylhimmät kalliorannat ja kapeimmat salmet. Näkemistä ja kokemista riittää varmasti kaikille aloittelijoista kokeneisiin melojiin saakka.  Ensimmäisen päivän melontamatka on noin 16 km ja toisen päivän matka reittivalinnasta riippuen noin 8 – 14 km.

Lähtö ensimmäisenä päivänä klo 11 Törmälän Loma- ja Kurssikeskuksen laiturista (osoite Konnekoskentie 552, 77700 Rautalampi) Hankaveden puolelta. Ennen lähtöä voi nauttia omakustanteisen lounaan Törmälässä.

Paluu seuraavana päivänä Kansallispuiston etelälaidalle Hanhitaipaleen satamaan, Satamatie 143 Rautalampi, klo 15 mennessä, josta siirrymme kimppakyydillä takaisin Törmälään.

Pidämme oikeuden muutoksiin.

Melontaretken ohjaaja

Melontaretken vetää luontoyrittäjä ja koulutettu melonta-ohjaaja Markku Utriainen.

Markulla on vankka kokemus Etelä-Konneveden kansallispuiston melontareiteistä. Markku toimii Etelä-Konneveden alueella nimellä KalajaRetkeily.

Etelä-Konneveden sijainti

Melontaretki järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla.

Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 335 km.

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori, tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Melontaretken hinta

Retken hinta 169 € / hlö. Hinta sisältää verot (10%), kaluston, retkiruoan (lauantaina 1 pss, sunnuntaina aamupala 1pss ja lounas 1 pss), kahvit, opastuksen ja mahdolliset varustelainat (teltta, makuupussi ja alusta). Ryhmäkoko on 5 – 8 hlö.

Voit maksaa koko kurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 20 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.

Tämän retken voit maksaa / varata myös liikuntaedulla. Katso ohjeet ukk-sivuilta.

Kurssin vastuullisena järjestäjänä toimii Etelä-Konneveden Luontopalvelut Oy (y-tunnus 2610045-6).


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Katso myös nämä

Retkeilykurssi, Seitsemisen kansallispuisto (25.-26.5.2019) Toukokuussa järjestämme kaksipäiväisen keväisen retkeilykurssin Seitsemisen kansallispuistossa. Kurssi alkaa Seitsemisen kansallispuistossa lauantaina 25.5. kello 9:00 ja päättyy 26.5. noin kello ...
Naisten retkeilykurssi, Seitsemisen kansallispuisto (25.-26.5.2019) Toukokuussa järjestämme kaksipäiväisen keväisen naisten retkeilykurssin Seitsemisen kansallispuistossa. Kurssi alkaa Seitsemisen kansallispuistossa lauantaina 25.5. kello 9:00 ja päättyy 26.5. noi...
Melontakurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (25.-26.5.2019) Toukokuussa järjestämme kahden päivän melontakurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Kurssi toteutetaan retkikajakkiyksiköillä, mutta kurssin aikana on myös mahdollista kokeilla k...
Naisten retkeilykurssi, Kolin kansallispuisto (14.-15.9.2019) Syyskuussa järjestämme kaksipäiväisen syksyisen naisten retkeilykurssin Kolin kansallispuistossa. Kurssi alkaa Kolin kansallispuistossa lauantaina 14.9. kello 9:00 ja päättyy 15.9. noin kello 16:00....
Melontakurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (8.-9.6.2019) Kesäkuun alussa järjestämme kahden päivän melontakurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Kurssi toteutetaan retkikajakkiyksiköillä, mutta kurssin aikana on myös mahdollista kokeil...