Ulkoilma Akatemian perustaja ja kouluttaja Mika Mannonen toimii pääkouluttajana Ulkoilma Akatemian kursseilla. Mika toimii myös ohjaajana vaelluksilla, verkkokursseilla sekä kehittää Ulkoilma Akatemian toimintaa.

Mikan kipinä retkeilyyn

Mikan ensimmäinen Lapin ja Norjan reissu oli 80-luvun lopulla. Ensimmäisestä reissusta jäi valtava into Lapin ja pohjolan luontoon sekä luonnossa liikkumiseen. Vuosien aikana into on laajentunut sekä muuttanut muotoaan. Enää into ei rajoitu vain Lappiin, vaan lähes kaikenlainen lihasvoimin tapahtuva liikkuminen erilaisissa ympäristöissä kiehtoo ja innostaa.

Mikalle retkeily on nyt ollut hyvin rakas ja aktiivinen harrastus 20-vuoden ajan. Vuosien aikana tutuiksi ovat tulleet mm. pohjoismaiden luonto sekä Himalajan vuoristo. Lisäksi koko retkeilyala on tullut hyvin tutuksi. Mika on toiminut erilaisten retkeilypalveluiden parissa yrittäjänä sekä työskennellyt monipuolisesti retkeilyvarusteiden parissa, joten harrastuksesta on sittemmin tullut ammatti.

Nykyään rinkka selässä tulee kuljettua vuosittain noin 1000 kilometriä ja telttaöitä kertyy noin sata. Luonnossa liikkuminen on muodostunut elämäntavaksi.

Mika on suorittanut erä- ja luontoalan opintoja, kuuluu Fjällräven Brand Communityyn, on EFR-ensiapukouluttaja sekä päivittää omaa ammattitaitoaan myös nykyisen työn ohella.

Mikan mukana pääset retkeilyssä alkuun sekä vaeltamaan pohjolan upeampiin luontokohteisiin

Mika toimii kouluttajanasi Ulkoilma Akatemian verkkokursseilla, retkeilykursseilla sekä vaelluksilla. Lisäksi Mika vastaa vuonna 2022 avattavan kanta-asiakaskerhon toiminnasta.

Miltä kuulostaisi esim. vaellus Käsivarren erämaassa tai syksyinen Kevon luonnonpuisto?

Yhteyttä

Mika Mannonen
mika@ulkoilma.fi
instagram.com/metsanparta