Naisten retkeilykurssi / Retki, Etelä-Konnevesi (22.-23.6.2021) **TÄYNNÄ**

Koe Kolmen vuoren vaellus ja opi samalla retkeilystä!

Kuvakkeiden merkitykset.

Kesäkuussa järjestämme kaksipäiväisen naisten retkeilykurssin Etelä-Konneveden kansallispuiston upeissa maisemissa. Kurssin yhteydessä vaellamme noin 16 km mittaisen ”Kolmen vuoren vaellus” -reitin ja yövymme sen varrella maastossa. Reitti on luokiteltu vaativaksi (normaali peruskunto ja terveet jalat riittävät). Huom! Kurssi on tarkoitettu vain naisille. Kurssi on oppilanäyttö*.

Majaniemen mökin alue toimii kurssin yöpaikkana. Rannassa myös sauna.

Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa retkeilykokemusta, eikä omia retkeilyvarusteita. Kauttamme on mahdollista lainata kaikki tarvittavat varusteet kenkiä ja vaatteita lukuunottamatta. Kolmen vuoren vaellus tarjoaa upeita näköalapaikkoja, kauniita rantoja sekä aitoa erämaatunnelmaa.  Leiriydymme yöksi telttoihin Majaniemeen, jossa pääsemme nauttimaan rantasaunan löylyistä sekä virkistäytymään järveen.

Kurssin sisältö

 • Innostaa ja rohkaista retkeilemään ja tutkimaan erilaisia luontokohteita.
 • Tutustua päiväretkien ja pidempien vaellusten varusteisiin.
 • Oppia pukeutumaan järkevästi vaihteleviin säihin.
 • Oppia suunnistuksen alkeita.
 • Oppia tulenteon perusteita.
 • Rohkaistua yöpymään maastossa.
 • Oppia retkeilemään vastuullisesti luontoa ja muita retkeilijöitä kunnioittaen.
 • Nauttia keskikesän luonnon kauneudesta vaeltaen.

Lisäksi kurssin aikana tutustutaan retkiruokiin sekä yleisesti retkeilyvarusteisiin. Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kurssin kouluttaja

Kurssin ohjaa erä-ja luonto-opasopiskelija Anna Aijasaho ja kurssi on osa hänen tutkintonsa näyttöä. 

Anna rakastaa retkeilyä ja liikkuu moninpuolisesti luonnossa yksin ja perheensä kanssa ympäri vuoden. Vaelluskärpänen puraisi vaellusriparilla Muotkatunturien erämaassa reilut kaksikymmentä vuotta sitten. Vapaa-aikansa Anna viettää enimmäkseen erilaisten luontoliikunta harrastusten parissa.

*mukana kurssilla on näyttöä vastaanottamassa Ulkoilma Akatemian perustaja ja kouluttaja Mika Mannonen. Huom! Mika on hetken mukana kurssin aloituksessa, välillä sekä lopussa. Mika arvioi kurssia ja haastattelee osallistujia. Muuten ryhmä toimii omatoimisesti kokeneen erä-ja luonto-opasopiskelijan kanssa.

Kurssin sijainti

Retkeilykurssi järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla. Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 335 km.

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori, tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Kurssin aikataulu

Päivä 1 (tiistai)

10-11.30 Esittäytyminen. (Käydään läpi päivän ohjelma ja tutustutaan lyhyesti ensiapuun. Katsotaan rinkan pakkaaminen, kantaminen ja säädöt) 
11.30-16 Vaeltaminen (lounas maastossa, samalla käydään läpi retkikeitinten käyttö)
16-17 Leiriytyminen (käydään läpi majoitteet ja yöpymiseen liittyvät varusteet)
17-19 Retki päivällinen ( käydään läpi yleiset varusteet, tulenteko, nesteytys, hygienia)
19-21 Saunomista ja uimista
20-22 Nuotiolla istuskelua, jutustelua ja iltapalaa

Päivä 2 (keskiviikko)

7-9 Aamupala ja leirin purku
9-10 Retkietiketti, jokamiehen oikeudet, suunnistaminen
10-15 Vaeltaminen (lounas maastossa)
15-16 Loppusanat, palaute ohjaajalle ja varusteiden purku

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Reitti ja profiili

Kurssimaksu

Kurssin hinta 99 €. Hinta sisältää verot, retkiruoan (3xruoka ja 1xpuuro), saunan, opastuksen, retkeilyvarusteet lainaksi sekä Ulkoilma Akatemian retkeilyn verkkokurssin. Ryhmäkoko on 5 – 10 hlö.

Tämän retken voit maksaa / varata myös liikuntaedulla. Katso ohjeet.

Voit maksaa koko kurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 20 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.

Kurssin vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

  Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

  Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

  Myös nämä voivat kiinnostaa sinua