Nikkaluokta – Abisko, Kungsleden, Ruotsi (26.-31.7.2020)

Heinäkuun lopussa 2020 järjestämme upean tunturivaelluksen legendaarisen Kungsledenin vaellusreitin maisemissa Ruotsin Lapissa. Vaellettava osuus on Kungsledenen tunnetuin osuus, Nikkaluokta – Abisko (105 km). Vaelluksen aikana ohitetaan muun muassa Kebnekaisen jylhä tunturialue, josta löytyy myös Ruotsin korkein huippu.

Reitti on kokonaisuudessaan suhteellisen helppokulkuista. Reitillä on pitkospuita. Luokittelemme vaelluksen haastavaksi, koska reitillä ei ole mahdollisuutta keskeyttää.

Vaellukselle osallistuminen ei vaadi välttämättä aikaisempaa vaelluskokemusta, eikä kaikkia retkeilyvarusteita. Kauttamme on mahdollista lainata veloituksetta kaikki puuttuvia varusteet. Osallistujat saavat kattavan tietopaketin ennen vaellusta. Maastossa on paikoin vaativia kohtia, joten osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa sekä liikkumiskykyä (vaellus on luokiteltu punaiseksi (katso värikoodit)). Päivämatkat ovat noin 13-24 km. Kysy rohkeasti lisää.

Osallistujat voivat halutessaan käydä Ulkoilma Akatemian järjestämällä retkeilykurssilla ennen vaellusta. Retkeilykursseja järjestetään keväällä ja osallistuminen on maksullista. Vaellukselle lähtiville annamme kurssimaksusta alennusta – 20 %. Kurssi tai vastaava harjoittelu on suositeltavaa.

Vaelluksen ohjelma 26.-31.7.2020

  • Sunnuntaina tapaaminen Nikkaluokta Sarri -asemalla (http://nikkaluokta.com) kello 10:00. Käymme varusteet kunnolla läpi, nostamme ja säädämme rinkat selkään.
    Päivämatka = Nikkaluokta – Kebnekaise = 19 km. Illalla perehdymme leiriytymiseen sekä itsensä ja varusteiden huoltoon.
  • Maanantai Päivämatka = Kebnekaise – Singi = 14 km. Illalla käymme läpi rutiinit sekä huollamme itseämme.
  • Tiistai Päivämatka = Singi – Sälka – Tjäkta = 24 km. Illalla huollamme itseämme.
  • Keskiviikko Päivämatka = Tjäkta – Alesjaure= 13 km. Illalla on aikaa keskustella yleisesti retkeilystä sekä käydään läpi vaelluksen aikana heränneitä kysymyksiä.
  • Torstai Päivämatka = Alesjaure – Abiskojaure = 20 km. Illalla huollamme itseämme.
  • Perjantai Päivämatka = Abiskojaure – Abisko = 15 km. Abiskossa olemme iltapäivällä. Mahdollisuus suihkuun. Kuljetus Nikkaluoktaan (Kuljetus ei kuulu hintaan. Kuljetus on tarkoitettu henkilöille, jotka jättävät auton Nikkaluoktaan. Kuljetus menee Kiirunan kautta, joten jääminen Kiirunaan on mahdollinen. Kuljetuksen hinta on arviolta 30-40 euroa.).

Aikataulu voi tarkentua lähempänä. Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vaelluksen opas (Ryhmä 1)

Vaelluksen oppaana toimii Ulkoilma Akatemian perustaja, Ulkoilma-sivuston ylläpitäjä sekä varusteasiantuntija Mika Mannonen.

Mikan kokemus retkeilystä on yli 15-vuotta. Vuosiin mahtuu vuoria, metsiä, tuntureita, tunnettuja retkeilyreittejä sekä karuja erämaita aina Nuuksiosta Nepaliin. Mika työskentelee päivittäin retkeilyvarusteiden parissa ja on ollut mukana testaamassa maailman arvostetuimpien retkeilymerkkien tuotteita.

Vaelluksen opas (Ryhmä 2)

Vaelluksen oppaana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja ja kokenut eräopas Rami Mikkonen.

Rami mm. kouluttaa eräoppaita, toimii eräoppaana ja on vetänyt opastettuja retkiä ja vaelluksia esimerkiksi Kilpisjärven vaativissa maastoissa. Rakkaimpiin harrastuksiin kuuluvat talviretkeilyn lisäksi kalastus, metsästys ja melonta.

Nikkaluoktan sijainti

Nikkaluokta sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Kiirunasta. Kiirunaan pääsee mm. lentämällä, junalla tai autolla. Kiirunasta löytyy useita majoitusvaihtoehtoja. Voimme tarvittaessa sopia kuljetuksen Kiirunasta Nikkaluoktaan vaelluksen starttiin.

Nikkaluokta-Abisko -vaellusreitti on yksi Ruotsin tunnetuimmista vaellusreiteistä. Reitin varrella on upeita vesistöjä, jokia, jyrkkiä vuorimaisia tuntureita sekä paljon avaruutta.

Lisätietoa Nikkaluokta-Abisko -vaellusreitistä löytyy www.swedishtouristassociation.com/trails/abisko-nikkaluokta/

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta 399 €. Hinta sisältää verot, opastuksen ja materiaalia retkeilyharrastuksen aloittamiseksi. Mahdolliset lainattavat varusteet. Ryhmäkoko 5 – 10 hlö.

Tämän retken voit maksaa / varata myös liikuntaedulla. Katso ohjeet liikuntaedut-sivuilta. Huom! Hintaan ei sisälly retkiruokia. Voit tilata meiltä edullisen retkiruokapaketin vaelluksen alkuun!

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”vaellus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen sekä loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaelluksen alkua.

Lue tarkemmin peruutusehdoista. Vaellus ostetaan Holvi-verkkokaupasta.

Ryhmä 1 (Mika)

Ryhmä 2 (Rami)

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).

Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Myös nämä voivat kiinnostaa sinua