Oulangan lumikenkävaellus, Oulangan kansallispuisto (12.-14.3.2021) **TÄYNNÄ**

Oulangan taianomainen talvi on koettava ainakin kerran elämässä!

Kuvakkeiden merkitykset.

Maaliskuussa 2021 järjestämme lumikenkävaelluksen Oulangan kansallispuistossa legendaarisissa maisemissa Oulangan erämaareitillä (26 km). Reissuun lähdetään kevättalvella nauttien lumesta ja toivottavasti keväisestä auringosta. Vaelluksella perehdytään talviretkeilyyn ja vietämme päivittäin hetkiä käyden läpi retkeilytaitoja sekä varusteita. Vaelluksella yövytään teltassa.

Vaellukselle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa talviretkeilykokemusta, eikä kaikkia talviretkeilyvarusteita. Kauttamme on mahdollista lainata puuttuvat varusteet kuten teltta, rinkka tai ahkio sekä makuupussin ja makuualusta. Kauttamme saa lainaksi myös lumikengät ja sauvat. Osallistujat saavat kattavan tietopaketin ennen vaellusta. Maastossa on paikoin vaativia kohtia, joten osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa sekä liikkumiskykyä. Päivämatkat ovat noin 7 – 10 km.  Olemme liikkeellä koko valoisan ajan. Kysy rohkeasti lisää.

Osallistujat voivat halutessaan käydä Ulkoilma Akatemian järjestämällä talviretkeilykurssilla ennen lumikenkävaellusta. Talviretkeilykursseja järjestetään tammikuun ja maaliskuun aikana, ja osallistuminen on maksullista. Kurssi tai vastaava harjoittelu on suositeltavaa.

Vaelluksen ohjelma

 • Perjantai 12.3. tapaaminen Rukalla kello 8:00. Käymme varusteet kunnolla läpi ja siirrymme yhteiskuljetuksella Juumaan.
  Päivämatka = Juuma – Jussinkämppä = 10 km. Illalla perehdymme leiriytymiseen sekä itsensä ja varusteiden huoltoon.
 • Lauantai 13.3. Päivämatka = Jussinkämppä – Ansakämppä = 8 km. Illalla käymme läpi rutiinit sekä huollamme itseämme.
 • Sunnuntai 14.3. Päivämatka = Ansakämppä – Oulangan luontokeskus = 8 km. Kuljemme yhteiskuljetuksella takaisin Rukalle. Rukalla sauna. Rukalla pyritään olemaan ajoissa, jotta pääsemme matkaamaan turvallisesti kotiin.

Mahdolliset kimppakyydit sovitaan joko sähköpostilla tai Ulkoilma Akatemian suljetussa Facebook-ryhmässä.

Aikataulu voi tarkentua lähempänä. Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vaelluksen kouluttaja

Kurssin kouluttajana toimii Ulkoilma Akatemian perustaja sekä varusteasiantuntija Mika Mannonen.

Mikalla on kokemusta retkeilystä jo liki 20-vuoden ajalta. Vuosiin mahtuu vuoria, metsiä, tuntureita, tunnettuja retkeilyreittejä sekä karuja erämaita aina Nuuksiosta Nepaliin. Mika työskentelee päivittäin retkeilyvarusteiden parissa ja on ollut mukana testaamassa maailman arvostetuimpien retkeilymerkkien tuotteita.

Oulangan kansallispuiston sijainti

Oulangan erämaareitti sijaitsee Oulangan kansallispuistossa Kuusamossa. Lähtöpisteenä Juuman leirintäalue.

Oulangan erämaareitti, Oulangan kansallispuisto

Sukellus Oulangan talviseen luontoon lumikengin – Oulangan erämaareitillä voit nähdä ketun juoksevan jäällä ja helmipöllön tähystämässä kuusen latvassa.

Lisätietoa Oulangan kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/oulanka/

Reitti ja profiili

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta on 299 NYT 249 €. Hinta sisältää veron, kaikki tarvittavat varusteet, ohjauksen sekä talviretkeilyn verkkokurssin. Huom! Hintaan ei sisälly retkiruokia. Voit maksaa vaelluksen myös liikuntaeduilla. Ryhmäkoko rajoitusten mukainen.

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa pelkän varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”vaellus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun (199 €), jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

  Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

  Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

  Myös nämä voivat kiinnostaa sinua