Pimeässä retkeily ja suunnistaminen, Etelä-Konneveden kansallispuisto (5.10.2019)

Lokakuun alussa järjestämme yksipäiväisen syksyisen retkeilykurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Kurssin aiheena on “Pimeässä retkeily ja suunnistaminen“. Kurssin ajankohta on lauantaina 5.10. kello 14-22.

Kurssi pidetään Vuori-Kalajan laavun läheisyydessä. Pysäköintipaikalle on matkaa noin 1 km. Alueella on käymälä sekä mahdollisuus käyttää nuotiota eväiden valmistamiseen.

Kurssin aikana perehdytään otsalamppuihin, pimeässä toimimiseen sekä suunnistamiseen pimeässä. Kurssin aikana on mahdollista kysellä syysretkeilystä ja lopuksi kierrämme otsalamppujen valossa Kalajan kierroksen (4,6 km). Reitti on profiililtaan jyrkkä, joten retkelle tarvitaan maastokengät sekä sään mukainen vaatetus.

Kurssilaisilla on käytössä kurssin aikana Ledlenser -otsalamput, joten omaa valaisinta ei tarvitse hankkia ennen kurssia (oman valaisimen saa ottaa mukaan).

Kurssin sisältö

  • Retkeily ja vaeltaminen pimeässä?
  • Millainen otsalamppu sopisi omaan käyttöön?
  • Lisätietoa syysretkeilystä?
  • Miten navigoidaan pimeässä luonnossa (kompassi, kartta ja gps)
  • Miten pukeudutaan järkevästi vaihtelevaan säähän?
  • Mitä erityistä pitää ottaa huomioon pimeässä?
  • Miksi retkeillä pimeässä?

Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kurssin kouluttajat

Kurssin kouluttajana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja ja kokenut eräopas Rami Mikkonen.

Rami on mm. kouluttanut eräoppaita, toimii eräoppaana ja on vetänyt opastettuja retkiä ja vaelluksia esimerkiksi Kilpisjärven vaativissa maastoissa. Rakkaimpiin harrastuksiin kuuluvat talviretkeilyn lisäksi kalastus, metsästys ja melonta.

Kurssin sijainti

Retkeilykurssi järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla.

Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 335 km.

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori, tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Kurssin aikataulu

Kurssin ajankohta on 5.10. kello 14-22.

Aloitamme kello 14 Kalajan pysäköintialueelta, josta siirrymme Vuori-Kalajan laavun läheisyyteen. Matka on noin 1 km.

Kurssi päättyy noin kello 22 Vuori-Kalajan laavulle.

Kurssimaksu

Kurssin hinta 59 €. Hinta sisältää verot, pannukahvin ja pientä suolaista, opastuksen ja sähköistä materiaalia retkeilyharrastuksen aloittamiseksi. Ryhmä koko on 10-15 hlö.

Voit maksaa koko kurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 20 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.

Mukaan tarvitset maastokengät, säänmukaisen vaatetuksen, evästä, juomapullon sekä seikkailumieltä. Mukaan voi ottaa oman otsalampun ja kompassin. Suosittelemme pakkaamaan varusteet pieneen reppuun.

Kurssin vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3). Kurssin maastossa toteuttaa WHF-Adventures.

Kysy lisätietoa

Lue Usein kysyttyä, kysy chatissä, kysy lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

YHTEISTYÖSSÄ

Katso myös nämä

Räätälöity retkeilykurssi, Suomi Kaipaako työyhteisösi irtiottoa arjesta? Onko kaveriporukalla aika hiljentyä metsän siimekseen? Räätälöity retkeilykurssi, metsäinen irtiotto tai viikon vaellus toimii motivaattorina yhteisten ...
Talviretkeilykurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (1.-2.2.2020) Helmikuun alussa 2020 järjestämme kaksipäiväisen talviretkeilykurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Päivä alkaa kansallispuistossa lauantaina 1.2.2020 kello 9:00 ja loppuu sunnuntaina 2.2.202...
Talviretkeilykurssi, Seitsemisen kansallispuisto (18.-19.1.2020) Tammikuussa 2020 järjestämme kaksipäiväisen talviretkeilykurssin Seitsemisen kansallispuistossa. Päivä alkaa kansallispuistossa lauantaina 18.1.2020 kello 9:00 ja loppuu sunnuntaina 19.1.2020 noin...
Retkeilykurssi, Nuuksion kansallispuisto, (12.-13.10.2019) Lokakuussa järjestämme kaksipäiväisen retkeilykurssin Nuuksion kansallispuistossa. Kurssi alkaa lauantaina 12.10. noin kello 9:30. Kurssilla yövytään maastossa. Kurssin yhteydessä vaellamme yhteen...
Naisten retkeilykurssi, Kolin kansallispuisto (14.-15.9.2019) Syyskuussa järjestämme kaksipäiväisen syksyisen naisten retkeilykurssin Kolin kansallispuistossa. Kurssi alkaa Kolin kansallispuistossa lauantaina 14.9. kello 9:00 ja päättyy 15.9. noin kello 16:00....