Retkeilijän kalastuskurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (25.-26.5.2019)

Toukokuun lopussa järjestämme kaksipäiväisen retkeilijän kalastuskurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Kurssilla yövytään maastossa. Kurssin yhteydessä vaellamme noin 12 km matkan yhdessä Suomen idyllisimmistä kansallispuistoista. Vaihtoehtoisesti kurssille voi saapua veneellä tai esimerkiksi meloen.

Kurssin aikana käydään monipuolisesti läpi kalastukseen liittyvää tietotaitoa sekä harjoitellaan kalastuksen perusteita. Lähestymme kalastusta retkeilijän ja vaeltajan näkökulmasta.

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on ennestään retkeilykokemusta ja harrastavat kalastusta tai olisivat kiinnostuneita aloittamaan kalastamisen retkien / vaellusten yhteydessä.

Maastossa on paikoin vaativia kohtia, joten osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa sekä liikkumiskykyä. Kysy tarvittaessa lisää esim. chatissa!

Kurssilla yövytään ja saunotaan Majaniemen alueella.

Kurssin sisältö

  • Mitä on kalastaminen?
  • Kalastuksen luvat sekä jokamiehenoikeudet
  • Miten kalastetaan erilaisilla välineillä?
  • Millaisia kalastusvarusteita tarvitaan mukaan vaellukselle?
  • Millaisia kalastuskohteita Suomesta löytyy?
  • Kalastuksen vuorokausi- ja vuosirytmi

Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kurssin kouluttajat

Kurssin kouluttajana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja ja kokenut erä- ja kalastusopas Rami Mikkonen.

Rami toimii erä- ja kalastusoppaana ja on vetänyt opastettuja retkiä ja vaelluksia esimerkiksi Kilpisjärven vaativissa maastoissa. Rakkaimpiin harrastuksiin kuuluvat talviretkeilyn lisäksi kalastus, metsästys ja melonta.

Kurssin toisena kouluttajana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja sekä varusteasiantuntija Jani Korkeamäki.

Jani on innokas retkeilijä ja kalastaja. Jani on käynyt luonnon tarjoaman erämaakoulun, jonka kautta kokemusta vaeltamisesta ja luonnossa olemisesta on reilusti. Viime syksynä Jani teki 52. pidemmän vaelluksensa yksin koiransa kanssa Norjan rajalla Lapissa. Kokemusta poluttomista erämaista Suomessa ja Norjassa on siis kertynyt.

Kurssin sijainti

Retkeilykurssi järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla.

Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 335 km.

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori, tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Kurssin aikataulu

Päivä 1

09:00 – 09:30 Esittäytyminen. Käydään läpi päivien ohjelmaa ja tutustutaan lyhyesti ensiapuun
09:30 – 10:30 Pakataan varusteet kasaan
10:30 – 15:00 Vaeltaminen (lounas maastossa)
15:00 – 16:00 Leiriytyminen
16:00 – 18:00 Kalastusvälineet (päivällinen)
18:00 – 20:00 Kalastusharjoituksia
20:00 – 22:00 Sauna, nuotiopiiri ja iltapalaa

Päivä 2

07:00 – 09:00 Aamupala ja leirin purku
09:00 – 12:00
 Kalastusharjoituksia
12:00 – 15:30 Vaellus (lounas maastossa)
15:30 – 16:00 Loppusanat ja varusteiden purku

Pidätämme oikeuden muutoksiin!

Kurssimaksu

Kurssin hinta 169 €. Hinta sisältää verot, opastuksen, saunan ja materiaalia kalastusharrastuksen aloittamiseksi (hinta ei sisällä kalastuksenhoitomaksua tai kalastusvälineitä*). Joitain retkeilyvarusteita on mahdollista lainata. Ryhmä koko on 5 – 10 hlö.

Voit maksaa koko kurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 20 €. Varausmaksu alennuskoodilla “varaus“. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.

* Kalastuksenhoitomaksu on kahdelta vuorokaudelta 12 euroa. Kalastuksen hoitomaksu pitää maksaa alle 65-vuotiaiden, jotka käyttävät muuta kuin mato-onkea tai pilkkiä. Lisätietoa kalastuksenhoitomaksusta löytyy osoitteesta www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html

Osallistuja voi hankkia meiltä onkisetin 8€/hlö. Sisältää teleskooppisen onkivavan, jonka osallistuja saa mukaansa. Onkosetillä kalastaminen ei vaadi kalastuksenhoitomaksun maksamista. Onkisetti maksetaan kurssin alussa. Maksuvälineenä käyvät yleisimmät pankki-, ja luottokortit.

Osallistuja voi luonnollisesti ottaa omat välineet mukaansa. Lisäksi lähetämme ennakkoon tietoa hyvistä vaihtoehdoista.

Kurssin vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Katso myös nämä

Naisten retkeilykurssi, Etelä-Konnevesi, Rautalampi (5.-6.6.2019) Kesäkuun alussa järjestämme kaksipäiväisen naisten retkeilykurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Kurssi järjestetään keskiviikon 5.6. ja torstain 6.6. välisenä aikana. Kurssilla yövytään maas...
Retkeilykurssi, Seitsemisen kansallispuisto (25.-26.5.2019) Toukokuussa järjestämme kaksipäiväisen keväisen retkeilykurssin Seitsemisen kansallispuistossa. Kurssi alkaa Seitsemisen kansallispuistossa lauantaina 25.5. kello 9:00 ja päättyy 26.5. noin kello ...
Naisten retkeilykurssi, Seitsemisen kansallispuisto (25.-26.5.2019) Toukokuussa järjestämme kaksipäiväisen keväisen naisten retkeilykurssin Seitsemisen kansallispuistossa. Kurssi alkaa Seitsemisen kansallispuistossa lauantaina 25.5. kello 9:00 ja päättyy 26.5. noi...
Melontakurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (29.-30.6.2019) Kesäkuun lopussa järjestämme kahden päivän suositun melontakurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Kurssi toteutetaan retkikajakkiyksiköillä, mutta kurssin aikana on myös mahdolli...
Melontakurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (25.-26.5.2019) Toukokuussa järjestämme kahden päivän melontakurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Kurssi toteutetaan retkikajakkiyksiköillä, mutta kurssin aikana on myös mahdollista kokeilla k...