Retkeilykurssi, Repoveden kansallispuisto (19.-21.5.2023) ✅

Repoveden kansallispuiston laajat asumattomat metsät, jylhät kalliojyrkänteet ja kirkkaat vedet kutsuvat seikkailuun!

Kuvakkeiden merkitykset.

Toukokuussa järjestämme retkeilykurssin Repoveden kansallispuistossa. Repoveden kansallispuisto on kymmenien järvien ja lampien muodostama metsämaisema. Repoveden mahtavat mäet ja jylhät kalliot haastavat sopivasti kokeneemmankin retkeilijän. Vaellettava kaakkurinkierros on noin 25 km. Tule mukaan oppimaan retkeilysta ja nauttimaan keväisestä luonnosta!

Tälle kurssilla osallistuminen ei vaadi aikaisempaa retkeilykokemusta (suosittelemme kuitenkin valmistautumaan vaellukseen), eikä kaikkia ommia retkeilyvarusteita. Kauttamme on mahdollista lainata kaikki tarvittavat varusteet. Osallistujat saavat kattavan verkkomateriaalin käyttöönsä ennen kurssia. Maastossa on paikoin vaativia kohtia, joten osallistujilta vaaditaan hyvää kuntoa sekä liikkumiskykyä. Päivämatkat ovat noin 8 km. Kysy rohkeasti lisää.

Kurssin ohjelma

  • Perjantai tapaaminen Lapinsalmen pysäköintialueella kello 12:00. Tutustumme ryhmään ja käymme varusteet huolella läpi.
    Päivämatka = Lapinsalmi – Olhava kota = n. 9 km. Illalla perehdymme leiriytymiseen sekä itsensä ja varusteiden huoltoon.
  • Lauantai
    Päivämatka = Olhava – Lojukoski = n. 8 km. Illalla käymme läpi rutiinit sekä huollamme itseämme.
  • Sunnuntai
    Päivämatka = Lojukoski Lapinsalmi = n. 7 km. Saapuminen Lapinsalmelle noin kello 15.

Aikataulu voi tarkentua lähempänä. Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kurssin kouluttaja

Vaelluksen ohjaajana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja Rami Mikkonen.

Rami on kokenut luonnossa kulkija ja monella tapaa luonnossa liikkumista harrastava eräilijä. Hän on mm. kouluttanut eräoppaita, toimii itse eräoppaana ja on vetänyt opastettuja retkiä ja vaelluksia mm. Kilpisjärven vaativissa maastoissa. Rakkaimpiin arrastuksiin kuuluu retkeilyn lisäksi kalastus, metsästys ja melonta.

Lapinsalmen sijainti kartassa

Repoveden kansallispuisto sijaitsee Kouvola – Mikkeli -tien (valtatie 15) länsipuolella. Repovedelle on Helsingistä matkaa 175 km, Kouvolasta Valkealan kautta 50 km ja Mikkelistä Mäntyharjun kautta 75 km. Lähin lentokenttä on Helsinki-Vantaa.

Kaakkurinkierros näyttää kulkijalle Repoveden jylhät kallioiset maisemat ja nähtävyydet. Salpausselän pohjoispuoleisten vuorten kallioisilta rinteiltä avautuu kauniiden pienvesistöjen ja metsien mosaiikkimainen maisema.

Lisätietoa Repoveden kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/repovesi/

Reitti ja profiili

PÄIVITTYY…

Kurssin hinta

Kurssin hinta 229 €. Hinta sisältää verot, retkiruoat sekä koulutuksen. Saat meiltä käyttöösi verkkomateriaalin sekä tarvittaessa kaikki retkeilyvarusteet veloituksetta lainaan. Ryhmäkoko on noin 10 hlö.

Tämän kurssin voit varata (liikuntaedun osuus maksimissaan 100€) myös liikuntaedulla, katso ohjeet.

Voit maksaa koko kurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus2023”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen sekä myöhemmin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaelluksen alkua. Vaellus ostetaan Holvi-verkkokaupasta.

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).


Jäikö jokin askarruttamaan?

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. 

Voit kysyä myös alareunan chatissä tai Facebookissa – me vastaamme!