Tundravaellus, Varangin niemimaan kansallispuisto, Finnmark, Norja (13.-18.8.2023) ✅

Pohjois-Norjan Finnmarkissa sijaitseva Varangin niemimaa tarjoaa aavaa tundraa sekä ainutlaatuista arktista luontoa

Kuvakkeiden merkitykset.

Elokuussa 2023 vaellamme arktiselle tundralle Pohjois-Norjaan. Varangin niemimaan kansallispuisto on perustettu vuonna 2006 ja pinta-alaltaan 1 804 km2. Vaellus kulkee lähes kokonaan poluttomassa maastossa. Vaelluksen aikana kuljetaan paikoin vaativassa maastossa ja ylitetään villinä virtaavia jokia. Vaelluksen pituus on noin 60 km.

Kuva Nordnorge.com

Vaellukselle osallistuminen vaatii aikaisempaa vaelluskokemusta, mutta ei omia retkeilyvarusteita. Kauttamme on mahdollista lainata veloituksetta kaikki puuttuvia tai sopivat varusteet. Osallistujat saavat käyttöönsä kattavan verkkokurssin ennen vaellusta. Maastossa on paikoin vaativia kohtia, joten osallistujilta vaaditaan normaalia ja kestävää kuntoa sekä liikkumiskykyä (vaellus on luokiteltu vaativuudeltaan 3/3 (katso luokitukset)). Vaellukselle tulee valmistautua, jotta vaeltaminen on mukavaa ja turvallista. Päivämatkat ovat noin 10 km. Kysy rohkeasti lisää.

Osallistujat voivat halutessaan käydä Ulkoilma Akatemian järjestämällä retkeilykurssilla tai lyhyemmällä vaelluksella ennen vaellusta. Retkeilykursseja ja vaelluksia järjestetään syksyllä ja keväällä. Osallistuminen on maksullista. Ulkoilma Akatemian Retkeilyn verkkokurssi tulee osallistujille veloituksetta.

Kuva Nordnorge.com

Vaelluksen ohjelma 13.-18.8.2023

  • Etäilta viikolla 22.
  • Sunnuntai tapaaminen Varangilla klo 9:00. Käymme varusteet huolella läpi, nostamme ja säädämme rinkat selkään.
    Päivämatka = Komagdalen – XX = n.10 km. Illalla huollamme itseämme ja mietimme seuraavaa vaelluspäivää.
  • Maanantai Päivämatka = xx – xx = n.10 km. Illalla huollamme itseämme ja mietimme seuraavaa vaelluspäivää.
  • Tiistai Päivämatka = xx – xx = n.10 km. Illalla huollamme itseämme ja mietimme seuraavaa vaelluspäivää.
  • Keskiviikko Päivämatka = xx – xx= n.10 km. Illalla huollamme itseämme ja mietimme seuraavaa vaelluspäivää.
  • Torstai Päivämatka = xx – xx = n.10 km. Illalla huollamme itseämme ja mietimme seuraavaa vaelluspäivää.
  • Perjantai Päivämatka = xx – Ordo = n.10 km. Ordossa olemme arviolta iltapäivällä (vaelluksen päättyminen voi myöhästyä). Järjestämme kimppakyydin takaisin autoille. Kuljetukset voivat maksaa noin 50,00 euroa. Hinta varmistuu talven aikana.

Aikataulu voi tarkentua lähempänä. Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Vaelluspäivät voivat olla pitkiä noin 8 tuntia.

Vaelluksen ohjaaja

Vaelluksen ohjaajana toimii Ulkoilma Akatemian perustaja, Ulkoilma-sivuston ylläpitäjä sekä varusteasiantuntija Mika Mannonen.

Varangin sijainti (vaelluksen aloitus)

Vaellus aloitetaan Varangin Komagdalen pysäköintipaikalta. Aloituspaikka sijaitsee noin 174 kilometrin päässä Utsjoelta. Varangille pääsee omalla autolla tai kimppakyydillä.

Kuva Nordnorge.com

Varangin vaellus kuljetaan pääosin erämaassa ilman merkittyä reittiä. Reitti on maastoltaan hyvin monipuolista sekä paikoin hidaskulkuista. Reittiä voidaan joutua muokkaamaan myös vaelluksen aikana. Reittiä suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa.

Reitti ja profiili

TULOSSA ** AllTrails: Trail Guides and Maps for Hiking, Camping, and Running

Vaelluksen hinta

Vaelluksen hinta 479 €. Hinta sisältää veron sekä ohjauksen. Osallistuja saa veloituksetta käyttöönsä Ulkoilma Akatemian Retkeilyn verkkokurssin sekä halutessaan tarvittavat retkeilyvarusteet lainaksi. Ryhmäkoko on noin 10 hlö.

Tämän vaelluksen voit maksaa / varata myös liikuntaedulla. Katso ohjeet liikuntaedut-sivuilta. Huom! Hintaan ei sisälly retkiruokia.

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus2023”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen sekä myöhemmin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaelluksen alkua. Vaellus ostetaan Holvi-verkkokaupasta.

Vaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).


Jäikö jokin askarruttamaan?

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. 

Voit kysyä myös alareunan chatissä tai Facebookissa – me vastaamme!