Tässä kysymyksia, joista voi olla sinulle apua. Mikäli kysymystäsi ei löytynyt, tai tarvitset lisää vastauksia niin ota yhteyttä lomakkeella, Facebookissa, spostilla tai chatissa – me vastaamme! Voit toki myös soittaa. Vastaamme puheluusi parhaamme mukaan.

Miten minun tulee valmistautua kurssille ja vaellukselle?

Retkeilykurssille osallistuva voi tutustua “valmistautuminen retkeilykurssille” sivuun. Vaellukselle osallistuva voi tutustua “VaeltajanOpas” sivuun. Lisäksi tutustu OmaKurssi-sivuihin.

Miksi minuun ei olla yhteydessä?

Alla on erikseen kerrottu miten meidän sähköpostit tulevat. Mikäli emme tavoita sinua sähköpostilla, niin yritämme lähettää sinulle tekstiviestin ja viime kädessä soitamme sinulle.

Valitettavasti moni jättää ilmoittautumisen yhteydessä kertomatta puhelinnumeronsa. Mikäli et tarkista sähköpostisi roskapostiltikkoa, etkä ole antanut puhelinnumeroasi, silloin “emme pysty olemaan sinuun yhteydessä”.

Millainen pakkasraja talviretkeilykursseilla on?

Pakkasrajaa meillä ei varsinaisesti ole. Lähtökohtaisesti muutamme kurssia vallitsevan sään mukaan. Meillä on suunnitelma kuinka kurssi voidaan hoitaa turvallisesti myös kylmässä säässä. Kurssit sijoittuvat kevättalveen, jolloin yleensä kovimmat pakkaset alkavat olla ohi.

Olemme yhteydessä ja kerromme suunnitelmista jos pakkasta on yli 20 astetta.

Millaisia kokemuksia osallistujilla on ollut?

Tutustu “kokemuksia ja palautetta” -sivuun. Saimme vuonna 2020 yleisarvosanaksi 4,8/5.

Mitä tarkoittaa “normaali peruskunto”? Jaksanko minä?

Olemme tehneet sivun, jolla avaamme normaali vaelluspäivää sekä kerromme kuinka vaativia vaellukset ovat. Lue lisää.

Millainen on normaali päivä retkeilykurssilla tai vaelluksella?

Olemme tehneet sivun, jolla avaamme meidän normaalia kurssi- tai vaelluspäivää. Lue lisää.

Kuinka koronavirus vaikuttaa kursseihin ja vaelluksiin?

Koronaviruksen leviäminen otetaan huomioon kurssien ja vaellusten suunnittelussa. Lue lisää.

Lahjakorttini ei toimi verkkokaupassa?

Syötä “alennuskoodi” -kohtaan lahjakortin koodi – ja paina “käytä”. Mikäli hinta ei muutu on lahjakortissa jokin vika. Ole yhteydessä chatin kautta tai sähköpostilla akatemia@ulkoilma.fi. Me tarkistamme tilanteen ja selvitämme toimimattomuuden syyn.

En ole saanut loppulaskua?

Loppulasku lähetetään noin kuusi viikkoa ennen kurssia tai vaellusta. Maksuaikaa on yleensä 14 vuorokautta (ellei kurssin tai vaelluksen alkuun ole alle kuusi viikkoa).

Loppulasku lähtee Holvin palvelimelta automaattisesti. Saamamme palautteen mukaan Hotmail-sähköpostipalvelu siirtää laskut usein roskapostiin, joten tarkistathan myös roskapostit. Me emme pysty vaikuttamaan sähköpostin turvamäärityksiin.

En ole saanut mitään infoa?

Ennakkoinfo löytyy OmaKurssi-sivuilta. Lähetämme sähköpostia yön yli kursseista sekä vaelluksista noin 2 vko etukäteen. Päiväkurssien infoa lähetämme myös lähempänä, 1 – 2 viikkoa ennen kurssia. Info tulee sähköpostiin, joten tarkista myös roskapostit. Esimerkiksi Hotmail-sähköpostipalvelu ohjaa usein ryhmäviestimme sekä laskumme roskapostiin.

OmaKurssi-sivut löydät osoitteesta www.ulkoilmaakatemia.fi/omakurssi. Salasana löytyy ilmoittautumisen yhteydessä ladatusta info-kirjeestä. Salasanan löydät myös Kurssilaisten Facebook-sivuilta tai pyytämällä sähköpostilla akatemia@ulkoilma.fi. Salasanan saa myös pyytämällä WhatsAppissa 0504412125.

Ilmoittautumisen yhteydessä saadun kuitin liitteenä on ladattava “Tervetuloa” -kirje. Tarkista myös roskapostit. Kuitin lähettäjä on orders  @  holvi.com

Pääseekö kurssille julkisilla?

Valitettavasti kansallispuistojen yhteydet ovat edelleen huonot vaikka Metsähallitus pyrkii kestävään matkailuun. Olemme sitoutunut kestävän matkailun periaatteisiin, joten suosimme kimppakyytejä. Kimppakyydit sovitaan joko sähköpostilla tai suljetussa Facebook-ryhmässä. Esimerkiksi Seitsemiselle on kaikille järjestynyt kyyti.

Yövytäänkö kursseilla ja vaelluksilla teltassa?

Ulkoilma Akatemian yön yli kestävillä kursseilla ja vaelluksilla yövytään teltoissa, jollei toisin ole mainittu. Meiltä saat lainaan kaikki tarvittavat varusteet, myös teltan.

Pyydämme varautumaan ajatukseen jaetusta teltasta mutta pyrimme aina huomioimaan jokaisen oman henkilökohtaisen toiveen. Joskus telttailualue voi olla hyvin täynnä ja joudumme tiivistämään telttojen määrää.

Onko naisten retkeilykurssi vain naisille? Entäpä muut kurssit ja vaellukset?

Ulkoilma Akatemian kurssit, retket ja vaellukset ovat avoimia miehille ja naisille, jollei asiasta ole erikseen mainittu. Meidän asiakkaista noin 70 % on naisia. Otamme kaikki osallistujat huomioon tasavertaisina ja haluamme että jokainen saa riittävästi opastusta.

Olemme julkaisseet erikseen naisten retkeilykurssin, joka on tarkoitettu vain naisille. Tällä kurssilla perehdymme retkeilyn rutiineihin pienessä ryhmässä. Kouluttajana toimii luonto-ohjaaja Anne Roininen.

Julkaisemme myöhemmin miehille oman retkeilykurssin.

Millaisia erityisruokavalioita voitte ottaa huomioon?

Retkeilykursseilla käytämme pääsääntöisesti Summit to Eat -retkiruokia. Ruokavaihtoehdoissa on kasvis, kana, kala sekä nauta. Meiltä löytyy myös laktoositon sekä gluteeniton vaihtoehto.

Pyrimme tarvittaessa huomioimaan myös muut erityisruokavaliot, kuten veeganinen ruokavalio. Poikkeustapauksissa voimme hyvittää ruokien osuuden kurssimaksusta (mikäli emme löydä ratkaisua valmiista retkiruokavaihtoehdoista).

Huom! Vaelluksille retkiruoka on saatavilla erikseen.

Maksaminen liikuntaedulla?

Otamme vastaan tunnetuimpia liikuntaetuja. Liikuntaedulla voi maksaa osin tai kokonaan meidän järjestämiä vaelluksia. Vaelluksen yhteydessä on kerrottu, jos maksuvälineenä käy liikuntaetu.

Kursseilla liikuntaetu ei käy maksuvälineenä.

Lue tarkemmin liikuntaeduista ja niiden käytöstä.

Retkeilyvarusteet kurssille tai retkelle?

Kaikkiin kursseihin, retkiin tai vaelluksiin sisältyy tarvittavat retkeilyvarusteet. Kysymme etukäteen mitä varusteita osallistuja tarvitsee lainaksi, ja mitä hänellä on itsellään. Lainattavista varusteista ei tule erillisiä kuluja osallistujalle. Lähetämme etukäteen myös ns. pakkauslistan osallistujalle.

Ikonien ja värien selitykset

Tarkemmin kaikista ikoneista ja kuvakkeista.

Voiko koiran ottaa mukaan kurssille tai vaellukselle?

Ulkoilma Akatemian operoimille kursseille voi usemmiten ottaa koiran mukaan. Koira täytyy olla kytkettynä kansallispuiston sääntöjen mukaisesti. Osallistuja vastaa koiran mukana olemisesta sekä mahdollisista vahingoista. Osallistuja huolehtii ettei koira häiritse päivän etenemistä.

Olethan yhteydessä ennen paikan varaamista, niin tarkistamme ettei samalla kurssilla ole useampia koiria.

Vaeluksille ei voi vuodesta 2021 alkaen ottaa koiraa mukaan. Tällä halutaan varmistaa osallistujan oman vaelluksen onnistuminen. Mikäli olet kokenut vaeltamaan koiran kanssa, niin voimme tehdä poikkeuksia. Huomaa että koira on osallistujan vastuulla.

Kenelle Ulkoilma Akatemian kurssit sopivat?

Retkeilyharrastuksesta kiinnostuneille henkilöille, joilla ei ole kokemusta retkeilystä tai retkeilyvarusteista.

Osa kursseista ja retkistä on suunnattu jo retkeilyharrastuksen aloittaneille. Kurssin tiedoissa kerrotaan tarkemmin kurssin sisällöstä sekä vaativuudesta. Kysy tarvittaessa!

Samalla voi tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin. Kurssit sopivat myös jo retkeilyharrastuksen aloittaneille, joilla on halu syventää tietämystään retkeilystä sekä varusteista.

Ikäraja 18-vuotta (alle 18-vuotias voi osallistua vain vanhemman seurassa). Terveydentila normaali. Kurssilla ei harrasteta raskasta fyysistä liikuntaa.

Kenelle Ulkoilma Akatemian vaellukset sopivat?

Retkeilyharrastuksen jo aloittaneille henkilöille, joilla ei ole paljoa kokemusta usean päivän vaelluksista tai haluavat vaeltaa ryhmässä oppaan johdolla. Samalla voi tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin.

Vaelluksien sisältö vaihtelee, joten tarkemmat tiedot löydät vaelluksen kohdalta.

Ikäraja 18-vuotta (alle 18-vuotias voi osallistua vain vanhemman seurassa).

Missä Ulkoilma Akatemian kurssit pidetään?

Ulkoilma Akatemian kurssit pyritään järjestämään maksimissaan 250 km päässä kaupunkikeskuksista. Pyrimme valitsemaan kurssien toteutuspaikat siten, että ajomatka paikalle on maksimissaan 100 – 150 km suurimmista kaupungeista. Kurssit järjestetään siistissä luonnonläheisessä ympäristössä, jossa on riittävät palvelut onnistuneeseen viikonloppuun.

Iltakurssit järjestetään lähempänä kaupunkikeskustoja.

Mitä Ulkoilma Akatemian kurssimaksuun sisältyy?

Ulkoilma Akatemian kurssimaksu sisältää kurssin aikana tarjottavat ruoat*, koulutuksen, partnereiden tarjoamat edut (edut vaihtelevat) sekä verkkopalvelun kautta tarjottavaa tukea harrastuksen aloittamiseksi.

Osallistujilla tulee olla voimassa oleva tapaturmavakuutus tai matkavakuutus.

Majoitus sekä koulutuksen ulkopuolella tapahtuvat ruokailut hinnoitellaan erikseen.

*vaelluksilla retkiruoka on saatavilla erikseen.

Mitä Ulkoilma Akatemian kurssille tulee ottaa mukaan?

Osallistujan tulisi ottaa mukaan kelvolliset kengät sekä säänkestävät ja lämpimät vaatteet, joilla pärjää koko päivän ulkona. Henkilökohtaiset hygieniatuotteet sekä lääkkeet. Runsaasti reipasta mieltä ja intoa!

Mitkä ovat Partnereiden roolit Ulkoilma Akatemian kursseilla?

Ulkoilma Akatemia on valikoinut partnereiksi markkinoiden parhaat ulkoilubrändit sekä muut alan vaikuttajat. Brändien edustajat eivät ole mukana kurssilla. Kerromme rehellisesti ja avoimesti varusteista. Partnereiden tuotteet ovat sellaisia, joihin me luotamme ja haluamme esitellä ne esimerkkeinä siitä, minkälaisia hyvät retkeilyvarusteet ovat.

Ovatko Ulkoilma Akatemian Partnerit maksettuja mainoksia?

Partnerit mahdollistavat kursseille aina uusimmat varusteet sekä kouluttajille ajantasaisen tiedon tuotteista. Partnerit eivät vaikuta kurssin sisältöön.

Milloin Ulkoilma Akatemian kurssi maksetaan?

Kurssin varausmaksu maksetaan viimeistään 30 päivää ennen kurssia tai jos alle 30 päivää kurssin alkuun, koko maksu suoritetaan heti. Loput kurssin hinnasta maksetaan viimeistään 30 vrk ennen kurssin alkua. Varausmaksua ei palauteta ilman lääkärintodistusta. Lue tarkemmin maksamisesta ja peruutusehdoista.

Olen sairastunut, enkä pääse osallistumaan kurssille – kuinka toimin?

Ilmoita välittömästi sairastumisesta lomakkeella tai sähköpostilla akatemia@ulkoilma.fi tai soita 0504412125 (jos aikaa kurssin tai vaelluksen alkuun alle tunti). Mikäli olet maksanut jo varausmaksun ja kurssin alkuun on alle 30 vuorokautta, niin toimita meille kopio lääkärintodistuksesta. Ilman lääkärintodistusta käytämme varausmaksun meille aiheutuviin kuluihin.

Mikäli varausmaksu on maksettu ja kurssin alkuun on yli 30 vuorokautta, niin pelkkä ilmoitus riittää. Maksamme varausmaksun takaisin peruutusehtojemme mukaisesti.

Mikäli varausmaksu on maksamatta ja kurssin alkuun on yli 30 vuorokautta, niin pelkkä ilmoitus riittää. Perumme laskun ja osallistumisen.

Kuinka voin perua osallistumisen Ulkoilma Akatemian kurssille?

Tutustu peruutusehtoihin.