Villiyrttikurssi, Etelä-Konnevesi, Rautalampi (13.6.2020)

Kesäkuussa järjestämme villiyrttikurssin Etelä-Konneveden kansallispuiston alueella. Kurssin aikana tunnistetaan, keräillään (kansallispuiston ulkopuolelta) ja maistellaan yleisimpiä ja helpoimmin tunnistettavia villiyrttejä, joista on helppo aloittaa tämä huikean terveellinen ja mukaansatempaava harrastus.

Kurssi aloitetaan Törmälän loma- ja kurssikeskuksen parkkialueelta kello 9:00 ja kurssi päättyy noin kello 18:00. Kurssin aikana kävellään Vuori-Kalajan kotalaavulle. Kävelyä päivän aikana noin 5 km.

Kurssin sisältö

  • Suomen luonnon hyötykasveja
  • Mitä/miksi/miten villiyrttejä kerätään?
  • Tunnistaminen, kerääminen, säilöminen
  • Käyttötavat (ruokakasvit, rohtokasvit)
  • Keräilyä rajoittavat tekijät
  • Keräilyä ja kokkailua villiyrteistä

Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kokkailuja vuoden 2019 villiyrttikurssilta.

Kurssin kouluttaja

Kurssin vetää erä- ja luonto-opas, luonto-ohjaaja, ympäristöluotsi ja yrttineuvoja Piia Ratava.

Piia kiinnostui villiyrteistä yli kymmenen vuotta sitten ja yrttikurssien lisäksi hän tekee myös eräoppaan, luonto-ohjaajan ja ympäristöluotsin hommia mm. luontokerhoissa ja tyky-retkillä sekä oppilaitoksissa luennoiden. Fytoterapeutin opinnot ovat puolivälissä. Rakkaimpia harrastuksia ovat lasten kanssa retkeily, talvivaellukset ja ulkona nukkuminen – lähes joka viikko Piian löytääkin joko laavulta, teltasta tai puun juuresta nukkumasta.

Kurssin sijainti

Retkeilykurssi järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla.

Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 335 km.

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori, tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Kurssimaksu

Kurssin hinta 69 €. Hinta sisältää verot, kahvi + pientä purtavaa, yrttiteemaistelua, keräilytarvikkeet (pussit, sakset, hanskat yms.), raaka-aineet ruoanvalmistukseen ja opastuksen. Ryhmä koko on 10 hlö.

Voit maksaa koko kurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 20 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.

Kurssin vastuullisena järjestäjänä toimii Kompass Outdoor (y-tunnus 1835556-3).


Kysy tarvittaessa lisätietoa

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. Voit kysy myös chatissä, lomakkeella tai Facebookissa – me vastaamme!

Muista mainita mitä palvelua viestisi koskee!

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Myös nämä voivat kiinnostaa sinua